Опубліковано в книзі Дев'ятко Н.В. Три Кроки до Світанку. Вірші. Проза. - Д.: Видавничо-творчий центр "Гамалія", 2005. - 112 с.
Колись, за давніх часів, люди вміли розуміти мову птахів і тварин, довжина життя вимірювалася не роками, а сторіччями, та зірки, що бачили ті події, посивіли від часу.
Тоді люди виживали завдяки полюванню, й одного разу гурт мисливців оточив старого білого вовка. А був той звір останнім у своєму роді, єдиним з тих, хто зберігав мудрість давніх. Але не вистачило б йому сил битися за життя і волю. І тоді він ліг на землю і заговорив: "Якщо хто-небудь з вас зчервонить руки моєю кров’ю, то отримає дар, який потім назвуть прокляттям, дар винятковості, несхожості на інших, вигнання і самітності, що наділяє владою і чарівністю таланту створення. Хоча платою за нього буде неприйняття суспільством, бо ви станете іншими, – мовив старий вовк. – Ви будете як вовки у володіннях шакалів".
Але люди насміялися з його слів і вбили вовка, а троє найсміливіших напилися за давнім звичаєм багряної крові жертви, і коли озирнулися до товаришів, на них щирилися шакалячі морди.
І з того часу суспільство поділяється на талановитих і пересічних, на оригінальних і тих, що наслідують, на вовків і шакалів.
На сайте freespinsinfo.ru собраны только актуальные бездепозитные бонусы
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design