Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 2186, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '54.167.52.238')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза есей

Цифрогетто

© Камаєв Юрій Статус: *Історик*, 08-10-2006
Загалом, ці роздуми викласти тут мене спонукало кілька причин.  Насамперед, вихід в світ альманаху, презентація у „Ляльці” і полеміка довкола цього у рецензіях і відгуках на сайті Академії.
Зрозуміло, що поява альманаху не стане топовою новиною у всіх виданнях, літературних інет форумах та інших навколо-літературних тусовках, адже більшість авторів – початківці і далеко не кожному поціновувачу красного письменництва захочеться читати молодих-перспективних замість нового креативу розкручених брендів укрсучліту. Якщо порити мережу Гулом у контексті „digital романтизм”, то крім самої академії згадку знайшов лише в двох чи трьох ЖЖ  авторів альманаху та теми, створеної Олесем Бережним на форумі Майдану (у ній аж два пости).
Але ж цілковите мовчання теж важко якось пояснити.
У воду впав чималий камінець – презентація альманаху найпотужнішого українського самвидаву у рамках Форуму видавців у культовій Ляльці, рівень текстів доволі високий - однак кругів по воді немає, жодного резонансу. Якщо хтось звернув увагу, одразу після презентації „digital-романтизму” у Ляльці відбулася акція – „Проти гламуру і колгоспу – інша література”. Кілька письменників оголосили маніфест про хрестовий похід на Андруховича та карподерешів (термін взятий з полеміки на форумі Майдану). Чи то пісатєлі серйозні (сам не читав, не знаю), чи то вдало і дошкульно копнули священну корову, але цей маніфест здійняв ґвалт на весь український літературний інет. Тобто, друкований папірець формату А4 у жанрі агітки став подією і викликав жваву і емоційну дискусію, а симпатична і доволі тлуста книжечка (реальна, нова та інша література) виявилася не цікавою ні для кого, крім безпосередньо причетних,:(. Тим більше дивно, що зі слів пані Мирослави, аудиторія ГАКу досить велика, у всякому разі, значно більша середнього накладу української книжки.
Звичайно, Інтернет накладає певні відбитки на творчість – напр., банерний формат текстів (більше тисячі слів з екрану прочитати важко), тоді, як оповідання для часопису чи книжки має бути значно об’ємнішим. Але то дрібниці, цим важко пояснити цілковиту байдужість читачів і критики.
Виходить, ми цікаві лише один одному? Таке собі літературне гетто, що не має жодних зв’язків із світом справжньої літератури. Інтернет-література у свідомості сучасних письменників, критиків, читачів – така собі аматорська забавка, полігон для виправ графоманів, що не змогли переконати жодного редактора в художній цінності свого доробку. Мабуть тому жоден твір, опублікований в Мережі у нас ще не отримав широкого резонансу і критики в паперових виданнях. (або хоча б на інших літературних Інтернет-ресурсах).
Не важко передбачити, що з часом Академія втрачатиме найцікавіших авторів, що вже виросли з коротеньких штанців Інтернет-літератури і перейдуть в вищу лігу. В Мережі Бога за бороду не вхопиш,:(.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Під лежачий камінь вода не теЧе

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Кока Черкаський., 10-10-2006

Потрібні виконавці діджеріду для промоції ДіджіРому!

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© , 10-10-2006

Заводы стоят б.., одни гитаристы в стране!

© Шнур, 10-10-2006

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Luna, 09-10-2006

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 5 відгуків
© Зіпунов Михайло /ZIPA/, 09-10-2006

Чому так сумно? Беремо Бога за бороду разом

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Третє Я (колишній ТШЗ), 09-10-2006

Істина мусить бути десь посередині...

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Тетяна Мельник, 09-10-2006

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Антон Санченко, 08-10-2006
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.40633320808411 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …