Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2579
Творів: 46814
Рецензій: 91202

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Якщо Шела перекладають, отже це комусть потрібно?

(Рецензія на твір: Два вірші з Шела Сілверстайна, автор: Галина Михайловська)

© Володимир Чернишенко, 18-03-2010
Послухайте, адже якщо зірки начищають, отже комусь це потрібно?!
Вірші ви обрали напрочуд поетичні й красиві.
Не розумію, які можуть бути питання до "не блищать як перше". Коли не подобається, щоб не збити розмір, напишіть "не блищать, як доти", та й по всьому. Взагалі Тарас схильний поступатись розміром на користь сенсу, тому, Галино, не зважайте на отакі його прискіпки :)
У другому вірші найбільше подобається те, що усі слова, заримовані до "тут", різні частини мови. Це круто. До цього вірша лише прохання писати ґоблінів з моєї улюбленої літери. Воно логічно з погляду транслітерації і до того ж у видавництві "Астролябія" у Гобіті та Володарі Перстенів вони таки ґобліни.
Клеїти книжечку - це добре, але ми усі троє вже з цього віку вийшли. І, до речі, я не знаю, чи варто запруджувати ГАК Сілверстайном. Може, намутити сайт на юкозі та й гратися собі? Не знаю.
Хай там як, а читаючи ваші переклади отримав правдиву насолоду. Дякую

О, це мені подобається! Мені взагалі подобається, коли мені нічого робити не треба :)
Чесно, я - за. Бо, знаючи Вашу кипучу енергію, не сумніваюся, що буде класний україномовний сайт про класного американського поета.
Галина

© Галина Михайловська, 18-03-2010

До речі, ще варіант. Постимося (вау!) на ГАКу, а я роблю копію на сайті. Як вам? А туди ми ще можем фоти, малюнки, біографію, будь що почепити.

© Володимир Чернишенко, 18-03-2010

Сайт реєструється у пошукових системах і його може знайти через гугл чи яндекс будь-хто, хто захоче Сільверстейна почитати.

© Володимир Чернишенко, 18-03-2010

Якщо громада вирішить, я вас сам зареєструю і пароль нагадуватиму :)

© Володимир Чернишенко, 18-03-2010

Володю, я вже ходила, дивилася, навть на "добре" тицьнула.
А що далі робити? Реєструватися? Я страшенно не люблю... Я паролі забуваю.
І вік свій показувати... :) Напишу - 2008, коли я на ГАКу свій перший твір виставила :)
А потім- постити туди свої переклади? А хто ж їх буде окрім нас читати?
Ніхто ж про цей сайт не знає?
Якщо громада :) вирішить, я зареєструюся. Тільки останньою..
Галина

© Галина Михайловська, 18-03-2010

Друзі, зацініть: http://silverstein-ua.ucoz.com/
Якщо не годиться, то видалю :)

© Володимир Чернишенко, 18-03-2010

Ок, залишаємся. Мабуть за Вашим прикладом буду групувати вірші у маленькі збірочки. Це якщо накотить - бо переважно між перекладами є значні перерви, а реакцію читачів хочеться почути вже.

© Тарас В'єнц, 18-03-2010

Дякую, Володю. Виправила ґоблінів. "Не блищать, як перше" - хай ще постоїть. "Доти" буду мати на увазі :)
То я перша так невдало, мабуть, пожартувала, що ми набридаємо з Ш.С., а насправді я, мабуть, так і не думаю. Он пані Зоряна і пан Микола читають, відгукуються. Від інших читачів теж є відгуки. Вірші ж і правда дуже цікаві - чого б їх не показувати?
Інша річ, що. мабуть, не слід чекати рецензій вичерпних на кожний наш чотиривірш, бо рецензенти заморяться вигадувати, як би ще похвалити Сільверстайна :)
А там - дивіться. Для мене юкоз і таке інше - то як з марсіанської, але як користувач, мабуть, можу опанувати :)
Тільки ж в мене вже є рефлекс - зліпила кілька слів докупи, і відразу на ГАК, показувати. А якщо все одно на ГАК все тягти, то навіщо ще сайт?
Отаке-о...
Галина

© Галина Михайловська, 18-03-2010

Ну, юкоз - це сервіс, на якому можна зробити безкоштовний сайт. Я це вмію. Може ви бачили мій сайт - він зроблений у системі юкоз. Нічого складного там нема, можете ще глянути http://plant-introduct.ucoz.ru/
я цей сайт наклепав за день. Питання у тому, чи це потрібно.
Крім того, моя добра подруга Світлана Кедик, яка модерує сайт Камінець, може зробити там піддомен Шела Сілверстайна. У будь-якому разі варто порадитись про це.

© Володимир Чернишенко, 18-03-2010

Про Тараса - це чиста правда :)
То що, будемо перебазовуватись? Що таке юкоз - розкажіть, бо не знаю.

© Тарас В'єнц, 18-03-2010

  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.38206195831299 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Новинка від Братів Капранових — “Паперові солдати”
До свого 52 дня народження, Брати Капранови підготували для своїх читачів яскравий подарунок — історичний …
Конкурс оповідань “Open World”
Літературний конкурс “Open World“ (1 травня 2019 – 1 листопада 2019) Шановні друзі! …
Книжковий арсенал 2019
Шановні друзі! Нагадуємо Вам, що зовсім скоро, розпочнеться один з найбільших літературних фестивалів …
Мовна та візуальна стихія українськості. “Енеїда”Івана Котляревського у відображенні ілюстрацій Оксани Тернавської
Шановні друзі! Пропонуємо вашій увазі розмову із доктором філософських наук, професором кафедри української …