Моя баба каже, шо бачила домовика. Я особисто їй вірю, бо сам бачив, як він тяг нашого рудого півня за хвіст і плював на кабачки. Я спочатку думав, що то мій дружбан Андрій, але з бородою і без штанів. Але Редька втопив до тітки в Умань ще позавчора.
Бабо кажуть, що він не любить рудих (домовик, не Редька. Той любить тільки свою плоскодонку і сушені кальмари. Його не зупиняє навіть те, шо кальмари дуже схожі на оце, що мій дід від п’ят в тазіку відшкрябує. Але я не за то! Рудих не любить. )
Клава Ковалєвська якось чугикала додому через балку. Хтось її схопив за коси та й потянув. Ледь з ніг не збив. Вона ж бо думала, маніяк. Остап Любомирович сивухи налакались і пристають. А як обернулась – стоїть чорті-шо волохате і каже: Курко руда, ходи-но сюда! Уууууу! Отак і каже – Ууууууу! Клава там і всралась. Я образно говорю. Може, просто всцялась.
Баба хреститься і ставить з вечора на стіл рюмку і шмат батона. Каже, щоб домовик смакував і нас не трогав. Діду встають уночі, шорхаються, натикаються на сто грам, а ранком баба оре за забор:
- Івановна!
- Агов!
- Окропила хліб. Тер ходити не буде?
- А якої кози сеча?
- Петровни. В неї коза – дочка кози отця Афанасія.
- Знатно! Не буде ходити.
Діду насторожено хмурять брови.
- Папа!
- Ну.
- А Бог є?
- Є.
- А чого?
- Чого „чого”?
- Ну для чого він є? Шоб в церкву ходити?
- Да.
- Що „да”?
- Мать! Ти виростила ідіота!
Я люблю свого батька.
Но маму трошки більше.
- Міша, хочеш братіка?
- Ні.
- А сестричку?
- Ні
- Чого? (у мами якісь свої недоречні плани)
- Якщо буде малий, то ти заставиш мене спати з бабою. А вона хропе і плямкає.
- Тю, дурненький, не заставлю!
Кстаті, сдох наш рудий півень.
Сусіди кажуть, шо від старості. Що домовики, то всьо маячня, казки і кобилячий брєд для младьших класів.
Ха! То вони ще не чули про фею блакитних струмочків!
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design