Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50988
Рецензій: 95733

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: «Там, де живуть чудовиська», автор: Юрій Кирик)

© Viktoria Jichova, 11-03-2016
Гарно, Юрко, мене захопило. Особливо оте твоє майже магічне переплетіння старовини зі сучасністю. Ціпка тема. Особисто мене зацікавила згадка про Рудольфінську Прагу, алхімію та старовинні рукописи. І ще, звісно, місце розгортання подій - мого рідного Львова. Тобі дуже гарно і влучно вдається створити атмосферу нашого древнього міста - як у його описах, так і в характерах людей, про які ти пишеш, ніби вони - саме уособлення міста, його ожилий во плоті Геніус Лоці. Смачна, соковита твоя проза, Юрко. Відчуваю, що це знову буде щось в суто твоєму дусі - психологічний детектив з домішками містицизму. Що ж, інтригу закрутив, тепер лише прийдеться почекати на її розкручення. Шкода лишень, що це буде "мала" форма, а хотілось би щось на подобі роману. Здається, що тобі личить новий стиль нашого "українського Дена Брауна", хоча твоя проза набагато колоритніша, глибша і філософська і в багатьох випадках перевершує цього всесвітньо відомого автора, прихильника таємниць і пригод.

А тепер про технічне. Мені здається, що у тебе ось тут не дописане речення: "Осінь. Ми намагаємося потрапити в її тяжіння, а вона бавиться з нами, тому, що передчуває вже поряд, на відстані руки у кишені куртки, яку він чомусь вранці натягнув на себе. Це усвідомлення не додало...." Не додало що? Доповни, будь ласка, контекст.
І ще "король Богемії" можна було би виправити на король Чехії, бо Богемія - це латинська та англійська назва, звучить ніби історично й приманливо, проте самі ж чехи своє королівство офіційно у ті часи називали "Землі Корони чеської" (латинською "Corona regni Bohemiae"), де топонім "Чехія" чехи використовували вже у середньовіччі. "Землі Корони чеської" означали не лише саму Чехію, але й інші землі, які спадали під це королівство (напр., за панування цісаря Священної Римської імперії і короля Чехії Карла IV, який своїм указом з 7-го квітня y p. 1348 офіційно постановив рамки королівства, у яке входили як сама Чехія і Моравія, так і Сілезія, Верхня і Нижня Лужиця і навіть Верхній Фальц - обидві Лужиці і Фальц зараз на території сучасної Німеччини). Але то таке, не суттєве для самої твоєї розповіді. Можеш на мною подані інформації не зважати, Юрко.
Ну, і ще я там знайшла деякі "блішки" (напр. у слов "найекцентричніший" - бракує там літери "с") і ще десь вони були, проте вже не памятаю де. Просто перечитай свій текст знову і повипрвляй те, що знайдеш.

З теплом,
Віка
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.81447100639343 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …