Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50988
Рецензій: 95733

Наша кнопка

Код:



Рецензії

пустіть долаятись 2

(Рецензія на твір: Проблема (2), автор: Олена )

© Сергій Вікторович, 10-03-2016
Ще трохи про невеличкі розчарування. Ви пишете, що герой мав творчий успіх, і детально описуєте його (магазин у формі жіночого черевичка на підборі). Або що архітектор бачив перед очима велику білу будівлю з колонами і широкою терасою … . Як на мене то це тактична помилка. Якби ви написали тільки те, що будівля увійшла в список ТОП- 50 і що люди навмисне приїжджали на неї подивитися, то я б уявив собі щось співзвучне з моїм розумінням краси в архітектурі. Те ж саме зробив би і любий інший читач. А так, давши конкретний опис ви позбавили нас такої можливості. А людям же подобається різне: кому піп, кому попадя, а кому попова донька.
А ще, на мій погляд, стратегічною помилкою є те, що ви зробили головного героя творчою людиною. Я ще розумію коли дауншифтерами стають бізнесмени. На якомусь етапі людина розуміє, що всіх грошей не заробиш, всіх лохів не кинеш і круто міняє своє життя. Але ж творчість не має меж! Мені відомий лише один подібний випадок з творчою людиною. Лідер рок групи «Табула раса» на піку кар’єри все кинув і пішов в монастир. Але ж там він мав можливість співати в церковному хорі. А що буде робити ваш герой, кому потрібен архітектор в цих краях. Максимум вчитель малювання в місцевій художній школі, якщо така там є. І підпорядкована ця школа місцевій владі, яку ваш герой своїм вчинком позбавив можливості створити нові робочі місця та збирати додаткові податки. Хочеться хепіенду, але в запропонованих вами обставинах, на мій погляд, він не можливий.
І ще одне зауваження, не як літературного критика, а як інженера. Для того щоб втілити в життя оригінальну ідею потрібні не «… рисунки та цифри …», а робочі креслення та кошторис. Для того щоб все це створити і існують архітектурні бюро.
Я намагаюся читати все, що публікується на сайті. Але не на всі публікації пишу рецензії. А на ваш твір вже втретє. Бо зачепило. Ви маєте явний талант зачіпати струни людської душі. Але, тут ви його обмежили, приглушили, вибравши форму короткого оповідання. А задум то чудовий! Замахніться на більше, приберіть дрібні недоречності і струни забринять голосніше, і зникне відчуття схематичності героїв.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.85077905654907 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …