Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51017
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: НАВЧИ МЕНЕ ЖИТИ В ПІТЬМІ (4), автор: Юрій Кирик)

© Viktoria Jichova, 14-01-2015
З задоволенням прочитала про душевні переживання пана Куйбіди (ой, перепрошую, Бійбіди) та атмосферу прийому. Весело і дотепно. Мабуть, журналістський досвід, Юрко? Бо то ж треба таке бачити власними очима, аби так живо і гарно змалювати. Тонкий та іронічний гумор - оце тобі дуже личить, Юрко. Цікаво, як події розгортатимуться надалі. Розумію, що твір - фікція, але якось дуже стає схожим на реальність. В цім і його принада.

Президента Вацлава Гавела з його другою дружиною Даґмар теж довелося вживу пострічати. А ще пригадую (зараз трішки похизуюся), що довелося власними очима бачити і японського цісаря Акігіто з цісарівною Мічіко в Празі у 2002-му році, бачила їх так з кількаметрової відстані як працівниця однієї культурної установи. Що мене найбільше здивувало, так це те, що коли в будову зайшли їхні Цісарські Величності в супроводі чеської делегації (а ми стояли трішки далі і у нас був чудовий вигляд на головний вхід), то першим, що цісар з цісарівною (маленькі зростом і дуже тендітні люди) зробили було те, що вони зупинилися, роззирнулися довкіл і, побачивши нас (працівників), усміхнулися, склали долоні докупки і ввічливо, повільно і глибоко вклонилися - і так на всі три сторони. Я вражалася - яка висока культура і скромність! Аж потім маленькими акуратиним крочками рушили до пардних сходів, по яких в той час уже спускався мер міста з директором цієї установи. Коли про цей випадок розказувала своїм японським однокусрсникам в колледжі в Сіднеї, то дивилися на мене, ніби я їм розказую про неабияке неземне диво. Бо, як зясувалося, я в їхніх очах маю тепер бути дуже щасливою людиною, бо таке щастя навіть у самій Японії випадає вкрай рідко. Мовляв, майже всі японці мріють побачити "вживу" свого цісаря. Він у них майже як бог, бо це одна із найстаріших панівних династій на світі - налічує понад 2000 років! Можеш собі уявити таке? Ця династія існувала ще в часах Ісуса! Отаке от. І все це дякуючи твоєму твору - теж пригадала один зі світлих епізодів з "сильними світу сього".

Отож чекатиму на продовження.

З теплом,

Віка
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.77852201461792 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …