Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51047
Рецензій: 95785

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Одержимість (32). Частина ІІ - Вітер, що приносить дощ , автор: Viktoria Jichova)

© Михайло Нечитайло (78.111.187.—), 11-12-2014
Так, Віко, нарешті я побачив у Вашому образі автора стрімкого, здатного на повість-шквал, на море подій на одній сторінці. І як не дивно, це Вам імпонує. Слова течуть вихором, захоплюють, тягнуть, ведуть, волочать, несуть за собою, що не звертаєш уваги на час і читаєш, читаєш.
А потім, коли шквал стих і принишк на трьох останніх реченнях, починаєш повертатися до тексту, перечитуєш його вдруге і шукаєш думку, основи й предтечі всього, що відбулося. Й ота гіркота героїні, ота її вина за невинний гріх закінчення роду, котрий вона мусить нести крізь пошуки свого другого Я, свого хлопця, як надію на спокуту свого гріха, як надію марну, бо хлопець уже не друга її душа, а її прокляття, а з проклять, як відомо, роди продовжень не мають.
Це одна лінія. Друга ж, наведу Ваше речення повністю: "ось яка вона, справжня ізоляція - я в центрі того дивного акваріуму, звідкіля кричу не докричуся, а найжаданіша людина на світі за своєю скляною вітриною мене не чує, вона глуха". Це такий, Віко, концентрат думки й основ, звідки бере початок і по фарватеру якого тече Ваш роман, що до нього щось додати, як відняти від нього щось, просто неможливо. Скло, як світ, де люди бачать і відчувають одне одного, але ніяк не наважаться його розбити, бо не впевнені у власних силах та й боязнь опинитися серед розбитого світу - чи й не основна причина й запорука самоти. Класно. Я (скажу російською, бо українського аналога чомусь не можу підібрати) "повергнут" цими Вашими словами. Напевно, тому, що бувають часи, почуваю щось те саме. Знайшов, отже, ідею, чи, правильніше буде сказати, той алгоритм, довкола якого інколи обертаються і мої думки.
Прочитав утретє, щоби виловити деякі блішки, бо по ходу двох попередніх прочитань падали в око, але я миттю пропускав їх повз, адже був зайнятий іншим - ковтав текст і думки.
Але най воно запропадеться, те вишукування, я однак поринаю в якісь роздуми, а не в синтаксис. Єдине, що якось спромігся виловити, так це те, що ноги намокають, а не розмокають. Інше шукайте самі, бо мені не до того, чіпляє за живе Ваш оригінальний і глибокий за суттю твір - його просто хочеться читати, а не копирсатися в буквоїдстві.
З повагою М.Н.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.40643906593323 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …