Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51025
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Рецензії

про всяке

(Рецензія на твір: Настав час дій, автор: Юрій Кирик)

© Ольга Ярмуш, 28-03-2014
У мене таке відчуття, що в Вас боролися дві сутності - патріота і віруючої людини. І патріот переміг. ) Трішки несподівано, що саме Ви закликаєте до війни. Але й зрозуміло. А я от навпаки розгубилася і не знаю, чого ж просити у Всесвіту. Звісно, війни не хочу, бо страшно. Але й втрати України не хочу. Дуже. Стільки йти до усвідомлення її суверенності, неповторності і втратити, розчинити в якомусь новому есесері...

Щодо озброєння. На руках в українців зараз близько 2 мільйонів легальної вогнепальної зброї. Ще півтора мільйони громадян озброєні нелегально. Добре, що не всі бажаючі мають змогу озброїтись, бо в нашій недосконалій правовій системі це доволі ризиковано. До слова, у тій же Швейцарії на руках в громадян така ж кількість зброї, як зараз в Україні на законних правах.

Про анексований Крим. А чого за ним побиватися? Звісно, є відчуття зрадженості, одуреності, потоптаності. Але - це скороминуще. Пройде трохи часу і Крим повернеться. Я сьогодні почитала форуми Сімферополя, Севастополя і Керчі. Повірте, вони так радіють, ніби їх визволили з окупації, де їх усіляко гнобили. Вони повернулися ДОДОМУ, у світле майбутнє шикуються бравим кроком. Особливо один з керчинських форумів мене вразив. Так реально вірять в фашистів у Києві, а Україну обпльовують, як лише можна, майже ненавидять. Це просто люди. А люди зазвичай мрійники. Російський політик Новодворська назвала їх - "совки, що хочуть назад, в російську помийку". Що їх судити? Мрійники живуть поганим "тепер" і рожевим "завтра". Завжди. Історія Криму, який прийшов до України в 1954 напівпустелею з 3-ма хлібними магазинами, а за кілька десятиліть став "перлиною біля моря", нікого не цікавить - совків у першу чергу. Коли Крим незворотньо зустрінеться з реальними проблемами, тоді й почнеться потихеньку повернення цього маленького запаленого апендиксу до материкової України. Бо Росія - це всього лиш країна третього світу, яка не може навіть газифікувати сусідній Криму Краснодарський край, не те, що викинути в короткі терміни 70 млрд. доларів на розбудову кримської інфраструктури...
Головне зараз не рефлексії на грунті тимчасово втраченого Криму, а велика робота на Сході України, де треба добряче попрацювати з пропагандою цілісності України.
Ну й пережити квітень, який за прогнозами усіх - від політичних аналітиків до ясновидців - буде гарячим, бо Росія спробує захопити Україну (чи тільки Схід).

Щодо Ілларіонова скажу, що сама довго була від нього у захваті. Доки він не виступив із своїм істеричним "через 2 дні Путін захопить Україну". По-моєму, типовий кремлівський провокатор, хоч говорить і слушні розумні речі. Ото якби ще паніку не сіяв. Інтернет же очі видивляється над українським питанням. :-)

Нарешті ми отримали можливість якось змінити Україну. Треба взяти приклад з Росії - все-таки є чому повчитися - і запускати в суспільство ідею сильної мудрої автентичної нації. Більше реклами свого - усього, не лише горілки, а усього - від товару до туризму українськими землями. Дасть Бог, ці випробування, цей пасіонарний поштовх очистять нашу свідомість і ми позбавимось байдужості до Батьківщини і почнемо її леліяти. Лиш би ще Бог дав розуму і патріотизму нашим політикам!
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.82461404800415 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …