Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50997
Рецензій: 95738

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Рецензія на замовлення: негативна.

(Рецензія на твір: Альтернативне майбутнє, автор: Олена )

© михайло карасьов, 05-06-2013
Тема, котру піднімає авторка, напрочуд банальна і давно перетравлена в художній літературі. Кожен у свій час стояв перед дилемою: земне чи небесне? Вибрати небесне під силу небагатьом, служіння слову вимагає відмови від земних благ, друзів, сімейного затишку. Все це відомі речі, у свій час доволі пристойно висловився з цього приводу автор рецензії (див. на сайті ГАКу «Михайло Карасьов. Казка про Івана, який хотів літати»). Писати на такі збиті теми можна лише в одному випадку – коли маєш силу і хист сказати щось оригінальніше і талановитіше, аніж твої попередники. На жаль, нічого такого нам авторка не продемонструвала.

Авторці слід більше уваги приділити мові твору. Навіть не беручи до уваги кількох слів, які є калькою з російської, можна зробити суттєве зауваження. Занадто літературна, рафінована мова робить новелу стерильною, позбавляючи її пульсуючих життєвих соків реальної мови. Особливо це помітно в діалогах, де відрізнити одного персонажа від іншого так само важко, як мурах у мурашнику.

Розвиток сюжету виписаний не професійно. Пряма сюжетна лінія, яка не відхиляється від основної теми розповіді, робить новелу плоскою і прісною. Напруга тримається лише доти, поки читач не зрозуміє, про що йдеться. Далі всі сюжетні повороти наперед прораховуються, нічим авторка читача не дивує. Такий банальний фінал не додає життєвої правди створеним образам, перетворює героїв на плоскі фанерні маріонетки.

Цьому враженню сприяє і те, що в героїв немає впізнаваних рис, якихось характерних слів чи звичок. Практично не розкрито минуле героїні в кульмінаційному пункті – як саме вона приймала рішення, вибираючи між земним і небесним? Що поставило її перед вибором? Відсутність відповіді на ці питання збіднюють образ.

Мусимо константувати, що новела Елен Тен «Альтернативне майбутнє» безальтернативно потребує доопрацювання, щоб стати прикрасою сторінок ГАКу.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.84620213508606 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …