Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51022
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Любити Бога всім серцем своїм – любити ближнього свого, як самого себе.

(Рецензія на твір: Четверта світова війна почалась, коли ми й не помітили…, автор: Юрій Кирик)

© Світлана Кедик, 01-05-2010
Доброго дня, Юрію.
Перечитала ваш розмисел. Дозвольте висловити свою скромну думку.

У природі існує природний відбір.
І давайте поглянемо на людство як на єдиний організм у якому кожна людина (ген) - одиниця спадкового матеріалу, вона відповідає за певну ознаку.
Держава(будь яка країна) – комплекс усіх генів організму(генотип), що зумовлюють спадкові властивості. Держава та умови в яких вона існує(навколишнє середовище) створюють сукупність характеристик(фенотип) властивих ІНДИВІДУ на певній стадії розвитку.
Природний відбір - фундаментальні взаємодії, і так як атоми взаємодіють в основному через електростатичну взаємодію електронних оболонок, то всі сили можна віднести до двох – електромагнітної та гравітаційної.
Дані сили діють на характеристику держави водночас внутрішньо(всередині) і зовнішньо(між державами). Завдяки цьому процесу сприятливі спадкові характеристики стають більш загальними в наступному поколінні популяції організму, що розмножується, а несприятливі спадкові характеристики стають менш загальними.
Певний фенотип має генетичну основу(здатен породжувати), тоді генотип(держава), пов'язаний із сприятливим фенотипом(сукупність характеристик), стане більш поширеним в наступному поколінні. Через якийсь час, цей процес може привести до адаптації організму до певної екологічної ніші і, кінець кінцем, може привести до виникнення нового виду. Вид – нероздільна одиниця живого світу або етап еволюції життя.

Тож бачимо, що так чи інакше ми (людство) водночас є цілісною структурою(організмом) і мізерною одиницею Всесвіту або частиною дороги життя, яка має характерність минулого, теперішнього та майбутнього котре є складовою простору і часу – вічність.
Так само бачимо, що з миті виникнення життя почалася війна - явище, пов’язане з розв’язанням протиріч між генами, атомами, молекулами, генотипами, фенотипами або іншими словами сказати: процес відбору сприятливих спадкових характеристик та несприятливих(на духовному рівні то є боротьба добра та зла).
Завдяки тому що комети, астероїди вдаряються в планети стається розорення але й виникають супутники чи нові планети. Зірки не тільки зриваються і гаснуть, а дають початок новим зіркам. Галактики не тільки з’їдають одна одну а стають довершінішими у своєму роді, чорні дири не поглинають світи, а виконують свою роль у житті….

Тож давайте сприймати життя з розуміння своєї ролі(призначення) у ньому. Саме тоді кожен ген регулює власні прояви і вже тоді стає одиницею спадковості яка приводить до сприятливого тобто позитивного, тобто доброго, тобто світлого фенотипу(характеристики) індивіду. Отже якщо людство, як вид еволюціонує у більш досконалу расу, але в першу чергу одиниця людства(людина) еволюціонує у більш досконалий рід. І коли я кажу, що природа людини походить від Бога то маю на увазі схрещення, як виду людини з Богом, що дає нам право називатись Живою Душею(за Біблією). Усе йде поступово за логічним мисленням. І якщо кожен з нас може мислити то рано чи пізно усвідомлює свою роль у житті, так само як і наші внутрішні ограни та тіло відповідають кожен за свою функцію.
Коли закінчиться війна то закінчиться життя. Але я веду до того, що війну можна назвати і сприйняти на іншому рівні – як закон збереження енергії, переходячи з одного стану в інший. Саме так поняття вічності триватиме і саме так ЖИТТЯ ВІЧНЕ.
І кажу про те, що людину не можна зазомбувати, не можна на неї впливати, якщо вона сама того не дозволить, бо людина сама себе творить як одиницю(особистість) тим самим творить людство.


Я кажу про те, що система найсильніших справді існує і діє. Але ж треба розуміти, що усі в буквальному розумінні є частиною тої системи. Бо керівник є керівником тільки в тому випадку, коли має підлеглого. Так само, як автор стає загальним письменником лише тоді, коли його читають. Аби зацікавити читача, треба в певній мірі проникнути у його свідомість аби дати йому саме те, що потрібно. Саме так хороший управляючий має успіх лідерства. І власне перед тим як задуматись про поганство лідерів на рівні рідної держави, чи на світовому рівні варто задуматись про особисті уподобання, особисті бажання, думки. Бо оглядаючись в історію бачиш прикру закономірність – лідер той, котрий уміє створити своєму народу хорошого ворога. То виходить усе починається з народу, а народ це Я, ТИ, ВОНИ, МИ. Саме ті МИ, що є неділимим організмом – ІНДИВІД, це водночас одиниця більшого і цілісна жива структура. Хороший лідер - це лікар, хороший лікар добре знає хто мертвий.
Особисто я бачу сценарій навіювання народу тупості, розпалювання агресії, стану безвихідності. Навіть система правління поділена на владу та опозицію, суспільство поділено на добрих і злих, на багатих та бідних, на вірян та язичників… І в цьому усьому я бачу тільки одного винуватця – власну свідомість.
Навколишнє середовище держави то є її географічне роз положення від умов якого залежить господарський розвиток, що включає в себе економічну стабільність. Але наша Земля небезпідставно кругла з різними кліматом, бо у кожного куточку світу є не тільки свої недоліки а в першу чергу переваги. Земля також живий організм і вона зуміла розподілити свої ресурси, а ми – люди, як вищий живий організм вибрали користувацький принцип життя по відношенню до Природи та один до одного. Протягом тисячоліть замість обміну взаємним розумінням та добробутом займаємось загарбництвом. Отже бачимо що справа у обміні «речовин».
Вибачаюсь, коли не догодила вашим роздумам, чи будь кого іншого. Просто , як на мене, з огляду на минуле і теперішнє, що творять майбутнє просто необхідно переформувати мислення, яке в даному випадку є «стравоходом» людини, аби шлунковий сік(«мозок») перетравив їжу. Саме тоді «шлунок»(душа) непросто наповнений, а насичений позитивною інформацією. Людина і є своєрідна інформація(ген). І річ не у кількості хромосом, річ у їх якості. Розумієте справа в тому, що аденін з’єднується тільки з тіміном, гуанін — тільки с цитозином, а нейрони спілкуються один з одним за допомогою осі.
Особисто я бачу світ повторюваним та послідовним. У всьому послідовність базується на взаємодії(передачі інформації, спілкуванні…) в залежності від рівня(якості) спілкування виникають ті чи інші молекули. Саме ті молекули які творять нас як Людство, нас як Всесвіт.
Тож Єдиний організм це ми, він існує з зародження Життя. Життя це також – ми. З хибних думок(знівечених взаємозв’язків, ми можемо один одного знищувати, ворогувати. воювати… та тільки від цього страждає цілий Організм – ми. Людство не втрачає «хромосоми» , воно їх видозмінює. Адже і Біблія каже, що тіло – це тимчасове явище. Саме те явище яке переходить із стану в стан, але ж це не означає, що зникає, бо ніщо не зникає в нікуди, і не з’являється з нічого. Саме тому можна навіть штучно скоротити населення, можна обрати для життя найкраще місце на Землі і створити там «рай» ставши «обраними», тільки от виходить, що в такому випадку «рай» той у самому центрі «пекла».
Мої думки узагальнені, але я точно знаю: аби мати життя в новій якості треба мати СЕБЕ, як особистість. А СЕБЕ тобі не дасть ніякий чиновник, окрім тебе самого. Тому бажаю усім і собі в першу чергу віднайти СЕБЕ таким чином переформатувавши власну свідомість у світлі якої немає війни, а є збереження енергії. Збереження це такий чудовий закон, який силою твоєї волі дозволяє не ненавидіти, а любити, не сердитись, а прощати, не воювати, а жити в мирі….
У Природи немає ворогів, бо вона не вміє воювати з Богом, який не карає її, а наділяє новими можливостями розвитку, того розвитку завдяки якому ми удосконалюємось, як вид.

Любити Бога всім серцем своїм – любити ближнього свого, як самого себе.
З побажаннями Любові, Світлана

.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 2.3952949047089 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …