Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2687
Творів: 51103
Рецензій: 95810

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Хто нікчема?

(Рецензія на твір: Записи нікчеми. Частина перша., автор: данило князь)

© Юрій Кирик (91.124.78.—), 24-12-2009
Юрій Кирик.
Хто нікчема?

Ваш розмисел про дім, на початку розповіді, вразив глибиною філософських спостережень, що мали б засвідчувати, зрілу майстерність автора. Іще подумав – кокетує Данило з отим "нікчемою", людина, яка приберає собі псевдо "Князь", хіба вельми амбітна...
Та чим далі читав, тим більше розчаровувався. Не буду про сюжет, чи бодай послідовність викладу, - такого не спостерігається.
Та вже наступний Ваш розмисел, чи розумування про радіо, (на відмуну від будинку), - не вдалий. До того ж, "радів би розширенню ефіру" – не зовсім правильно. Тут взагалі хотів би дещо зупинитись на мові Князя Данила.
"Серед меблів застарілого стилю" – це щось нове - не знаю такого стилю, або ж "жвавий до спілкування" – якось незугарно звучить, і знову, не зовсім зрозуміло, що автор має на увазі.
"...відрізнялись силою простої безтурботності" - словосполучення, яке, фактично, не несе жодного смислового навантаження. Авторські визначення надто вже часто кульгають на обидві ноги:
"...коли вони втягнуті у злочин, їх називають свідками". Ні, шановний авторе, "втягнуті у злочин" – завжди "співучасники".
Данило Князь намагається бути іще й оргінальним: "Мерця причастять до землі" (???) Це ж як зрозуміти? "Земля причащається мерцями?" Дивна, скажу я вам, євхаристія!
На такі виверти, критик Тарас Мигаль мав гарний вислів: "Автор плете, як небіжка ногами"...
В одному реченні у Вас двічі (!) "зірки падають мов метеори". Що це за нова небесна придибенція, шановний Графе, невже звичайні метеорити?
"Він ніколи не голився по неділям". Як це слід розуміти? Герой не голився у неділю, чи не голився тижнями? "Міцька соромився свого точного віку"... Продовжувати можна ще і ще...
Можливо, усі ці недоречності й незугарності можна списати на "нікчему"...? Але окрім героя, навіть найнікчемнішого, в кожному творі обов'язково має бути іще й мудрий автор.
"Писати мені далі чи ні", - запитуєте на початку тексту. Що Вам на це відповісти? Кожен письменник починається з уважного читача. Та іще він не перестає вчитись впровж усього свого життя. Коли захочите це прийняти, Божих вам благословінь.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.8907499313354 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …