Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50933
Рецензій: 95690

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Візьму на себе сміливість

(Рецензія на твір: Чіо, автор: Георгій)

© Уляна Галич (Консуело), 20-12-2009
і таки напишу декілька слів під цим доволі таки сміливим (а особливояк на критерії ГАКу) твором.
Загалои, пане Георгію, я перечитала більшість текстів, які ви так щедро виклали за ці кілька днів - хворію, отож часу достатньо. Проте рецензувати не бралася, хотіла, щоб враження... ну, відстоялись якось, чи що.
По-перше, мова у вас красива, колоритна, хоч ота львівська стилізація подекуди буває трішечки штучною... Хоча, можливо, ті львівяни, з якими спілкуюся я, занадто молоді, чи занадто русифіковані (нехай навіть на підсвідомому рівні) чи ще чорт зна що... Позатим, такий "панський" стиль оповіді мені більше подобається, аніж не подобається.А якщо це до того ж і ваша особиста нефільтрована мова - то узагалі решпекта :)))

Друге. Сюжети ваших розповідей, з одного боку, надто моралізаторські, як на мене - особливо отам, де про донечку з християнської спільноти і доброго татка, а з іншого - прагнуть відверто епатувати читача. Ну і звісно, Чіо можна віднести до жанру легкої еротики - чи навіть еротики середньої важкості, не дуже я на цих критеріях розуміюся... Знаю, що іноді автору важко не уникнути менторства, але все ж це можливо - цілком так, як вам вдалося у Наречених, наприклад. Ну і якщо говорити про якесь завдання-надзавдання твору - то де воно знаходиться у Чіо? (це не провокація, а чисто читацький інтерес)

Третє і воно ж останнє. Тішить, що ви плідно працюєте, бо ж лінь - то один із домоклових мечів, що зависають над головою бідного літератора...Однак все дозвольте дати пораду - іноді надмірна присутність дратує значно сильніше, аніж відсутність. Повірте, зараз я не про себе кажу - просто керуюся знаннями людської психології.
Тексти ваші цікаві, дотепні, насичені життям. Вони заслуговують на значно ширше коло читачів, і більшу кількість рецензій. Можливо, варто було їх вивішувати з дещо більшим хронологічним інтервалом?

Ось такі думки-рефлексії,з приводу і без. Не гнівайтесь на критичне слово, це виключно з повагою до вас і вашої праці. Крім того, можете мою рецу взагалі не сприймати всерйоз, воля ваша - я не фаховий літератор, тому мої враження є значною мірою субєктивними.
Натхнення вам і всього найліпшого
Щиро
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.6869580745697 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …