Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Питання

(Рецензія на твір: Стриптиз на хлібові, автор: Василь Тибель)

© Петро Муравій, 05-10-2009
Шановний пане Василю! З Вашим твором усе зрозуміло. От тільки, якщо це справді були ковпаківці, якось не знаходиться у моїй свідомості місця такій речі. Десь воно було у пресі. Загальновідомий факт, що Ковпак зі своїм партизанським з"єднанням здійснив рейд на західну Україну. У його книгах описано, що цей рейд був проти німців. Тепер знаємо, що цей рейд дала завдання Ковпаку зробити Москва по УПівський районах. Але спочатку у Ковпака з УПА навіть була гласна чи то негласна домовленість, нейтралітет. Вони не заважали один одному бити німців і не встрявали в справи одне одного. А потім, наприкінці рейду "від Путивля до Карпат", до УПА став проявляти аж занадто великий інтерес ковпаківський комісар Семен Руднєв. Ніби-то він хотів зблизитися з УПА. Москва це діло просікла і наказала радистці-НКВДистці, яка отримувала з Москви директиви, зараз узяти пістолет і застрелити комісара, що та і зробила. У контексті сказаного у Вашому оповіданні, якось не має місця зовсім цьому зближенню між ковпаківцями і УПА. Ковпаківці прямо не людьми, а звірями якимись виглядають. І не так стриптиз на столі, як занадто великий інтерес до особи "хлопця-дівчини" на печі викликає моє сум"яття. Стриптизерша, вона ж і дама загального партизанського користування (тут так часто кулі літають, а я так давно баби не тягнув) може виглядати навіть позитивним героєм, адже, фактично, вона вберагла дівчину від наруги.
Іще. Чого б ото під час війни у глибокуму німецькому запіллі радянські партизани лаялися "бендерівцями" до цивільного населення? Адже це населення не чуло ще тоді радянської пропаганди про те, що "бендери кляті... головорізи... гітлерівські посіпаки... тощо." Адже це цивільне населення могло бачити і чути про те, що УПА чи то "бандерівці" - це організована збройна сила, яка чинить опір німцям, ще й при тому по справжньому дбає про цивільне населення, захищає його від німецьких каральний акцій, навіть часом виклаканих діями радянських партизанів.
Радянські партизани мали б вести "роз"яснювальну роботу" серед цивільних осіб", викривати справжнє обличчя "українсько-німецьких окупантів", роклеювати й поширювати листівки, організовувати мітинги, хай би й з примусовим зганянням глядачив. Але щоб отак усіх поспіль "обзивати" бендерівцями? Та те слово могли в той час сприйняти, як комплімент, на зразок слова "козаки". Треба було радянським партизанам спершу пояснити, чому "бендери" - це погано, а потім вже "покривати" цим словом усіх, кого хотілося принизити. У кінці війни, вже під радянською окупацією, таке звернення до "незручних цивільних" вповні може бути. А в глибокому німецькому запіллі невже так могли червоні "обзивати"?
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.85621881484985 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …