Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Будь депутатом від мене

(Рецензія на твір: Я з людьми розмовлятиму віршами..., автор: Микола Цибенко)

© , 01-07-2009
Змінившись з чергових «суток», я вимушена була їхати до Києва, бо праця є працею – нецікавою і невдячною, зайвою і нелегкою, але вдалою, зважаючи на мій особистий геній.
Одного дня ми зустрілись з Костею. І де б ви думали? У самісінькій Національній Спілці письменників України – в тому місті, де молодяться навіть дідугани, зачісуючись від вуха через всю лисину, а світлішають душею, мабуть, всі, хто прийшов не «пробивати корочки», а вчитись бути серйознішими у ставленні до власної поетичної творчості. Я не можу сказати, що вчитись бути більш творчими, але і це казуїстичне поняття має право на існування. Костя майже не виступав, бо йому не давали слова. Його твори читали як критики, так і просто поети із членів Спілки не тільки національної, але і районної. Потім кожен з них висловився з критичними зауваженнями, без яких, мабуть, існування поезії унеможливлюється.
І мені захотілось до Спілки, але мені ліньки, та і немає коли, та і навряд чи пов’язуватиму своє життя з активною участю у подальшому розвитку сучасної української поезії.
Костя, ти будеш моїм депутатом у Спілці. Я тебе обираю на цю посаду. Тільки вступи до її членів. І у нас непогано, але і там не гірше. Костя, у тебе цікаві вірші. Нерідко вони важкі для сприйняття в силу великої кількості історичного мовного матеріалу. І це може бути моєю маленькою критикою. Нерідко ти спішиш або довіряєш свої вірші не тому читачу, який є твоїм.
Чому я так наполегливо згадую про Спілку? Я не знаю, які там духи витають між творчими вечорами сучасних авторів, але під час творчих вечорів хочеться і хочеться і хочеться віршувати – і все краще і краще. Проходить деякий час – і віршується знову, як віршувалось і раніше – не дуже стараючись. Тому я і хотіла б бачити тебе моїм депутатом у тих стінах. Або нашим. Там особлива атмосфера. Хоча і тут непогана. Та не завжди.
Салют :-)
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.77003598213196 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …