Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Навіть не знаю, чи до теми....

(Рецензія на твір: Перше причастя, автор: Ганна Осадко)

© Галина Михайловська, 14-06-2009
Тому почну просто з початку.
Був колись схожий... чи такий самий... а, може, геть інший випадок.
Мій чоловік був комсоргом НДІ - ну обрали його, мовляв, молодий, перспективний, з університетською освітою. Це йому спочатку не дуже заважало, навіть навпаки - з хлопцями якийсь ВІА організував, інструменти придбав, екскурсії та вечори влаштовував. Але НДІ цей був при заводі, досить великому, ще й Комуністичної праці, чи щось таке (дивно, як швидко забувається все погане та дурнувате).І от, коли комсорг заводський пішов у відпустку, захищати диплом, отут моєму чоловікові стало непереливки. Бо йому довелося того заміщати, і сидіти в кабинеті з ранку до вечора, і в райком учащати, і у заходах брати участь. А тут його ще стали примушувати на цьому місці залишитися назавжди. А він каже, як усі чоловіки коли не хочуть одружуватися - відчуваю, що негідний довіри, високого звання, й таке інше. А вони насідають. Мовляв, партія каже нада, комсомол має відповідати - єсть, а то гірше буде. Це, мовляв, така пропозиція. що краще не відмовлятися.
І хто його знає, як би він зміг відкараскатися. якби не 9 травня. День перемоги, і все таке інше. Ну, звісно, біля відповідного монументу районного значення - трибуна, і все що до неї треба. Ветеранів позаманювали, піонерів нагнали. Чоловік на трибуні, посеред комсомольського активу, піонери внизу, рядочком, білий верх, темний низ, рука в салюті терпне.
А це ж травень. У нас в Харкові на полчатку травня буває чомусь така спека, що страшне. Ще дерева прозорі, повітря чисте, а сонце розпечене так і гамселить по головах.
Ветерани сидять на ослінчиках, оркестр грає, а піонери стоять.
І раптом мій чоловік з трибуни. згори, бачить, як один хлопчик невеличкий непритомніє, і падає горилиць, і потилицею стукає об асфальт. Такий звук, чоловік каже, мов по кавуну стукнути - чи дозрілий. І чоловік мій, як це почув, сам поточився, і впав, прросто на трибуні, на очах усього керівництва. Чим і показав, що комсомолець з нього поганенький, комсорг взагалі хрєновий, а до славетних лав КПРС йому взагалі зась. Там таких, з нєрвами і почуттями, непотрібно.
І його залишили в спокої, але десь хрестик намалювали, чи ще якусь позначку - шлагбаум закрити.
І щоб далі займатися цікавою для нього справою, комп ютерами різними і ще чимось, йому довелося йти працювати до іншого району - добре, що місто в нас велике.
От чимось ця історія схожа на ту, що розповіла пані Ганна. Але (я так думаю) дискутувати тут охочіх знайдеться менше. А чому?
Можливо, все ж таки церква - дуже свята для нас річ. І нам хочеться, щоб там все було з самого світла. І це добре. Але все ж таке світло можна шукати тільки у власній душі. І коли воно буде ясне і потужне, то буде світити і навкруги. І не побачимо чогось темного... Може, так?
Але діточок все одно шкода.
З повагою, Галина М.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.87375402450562 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …