Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50996
Рецензій: 95738

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Дозвольте вставити і своїх п’ять копійок.

(Рецензія на твір: Три мавпи, автор: Владислав Івченко)

© Микола Мисковець (193.238.96.—), 31-05-2009
Перш за все хочу сказати Вам, пане Владюшо, що вашу «Четверіаду» читав з великим задоволенням і не пропустив жодного розділу. Дещо не подобалось, та це суб’єктивне. Просто у мене є один принцип, а може заморочка . Я не сприймаю в літературних творах матюків, і не відгукуюсь на такі твори. Може це мій недолік, не знаю, просто такий я є. Чому не писав рецензій на інші Ваші твори? Не знаю. Мабуть через лінощі. Відгукнутись для годиться, типу «Аффтар жжош!» не хотілось, а робити якийсь серйозний аналіз — бракує знань і досвіду. А ще вважав, що Вам популярність дійсно байдужа. Та судячи з ваших «Трьох мавп», зовсім навпаки… А судячи з попередніх дописів на цю тему інших авторів, (пана Тараса Шевченка-Задунайського, пані Вікторії) ця тема хвилює всіх. І хвилює не стільки популярність, як просто увага до власної творчості. Нікому не хочеться творити у вакуум, це природно. І навіть ті, що заявляють, що їм байдуже, що головне — творчий процес, нмд кривлять душею.
Я вже висловлював одну пропозицію з цього приводу тут: http://gak.com.ua/review/27285
Повторю ще раз. Я запропонував додати новий сервіс «Оцінка твору», щось подібне до того, що є на сайтах анекдотів. Суть полягає в тому, що кожен, хто прочитав твір, але з різних причин, не хоче писати рецензію, може «відмітитись» оцінивши твір, скажімо за п’ятибальною системою. Автор в цьому випадку побачить кількість читачів і середній бал (рейтинг) свого твору.
Це в деякій мірі допомогло б саме авторам, хоча я сам не впевнений, що це хороша ідея, але, думаю, обговорити варто. Є побоювання, що кількість рецензій після цього різко зменшиться. Легше натиснути кнопку з цифрою оцінки, ніж подумати і щось таки написати автору про його твір.

Своє вирішення проблеми запропонував пан Тарас Шевченко-Задунайський:
«Особисто я віднині буду слідкувати, щоб кількість рецензій, які написав я, була не меншою, ніж кількість рецензій, які написали на мене. І прошу адміністрацію допомогти - щоб я не рахував ці кількості пальчиком.
Особисто я буду намагатися рецензувати молодих.
Особисто я буду намагатися читати твори тих, хто прорецензував мене, і якщо є що сказати, писатиму на них рецензії.»

Після цього я спробував порівняти баланс своїх рецензій з тими, що написані на мої твори. До цього я гадав що сам пишу значно більше рецензій ніж пишуть мені. Там, правда, у мене ще є проблемка одна. Справа в тому,що тільки незначна кількість написаних мною рецензій потрапляє на мою авторську сторінку, хоч я завжди авторизуюсь. Я вже звертався до адміністрації сайту з цього приводу, але проблема вирішилась тільки частково. Отож мені довелося листати сторінки сайту вишукувати рецензовані мною твори і рахувати. Результат дещо несподіваний і навіть трохи мене розсмішив. Отже:
Моїх творів _______________ 16
Рецензій на мої твори ______ 44
Рецензій, написаних мною ___ 44
Тобто баланс витриманий якнайточніше, причому абсолютно випадково.
Отож мій висновок простий: потрібно більше приділяти уваги один одному. Давайте керуватись християнським принципом. Не платити своєю увагою в обмін на чиюсь, а дарувати її задарма. Давайте більше читати і відгукуватись на прочитане, а нагорода прийде сама. Хочеться відмітити пана Петра Залєвського. Його рецензія є чи не під кожним твором на ГАКу, тому зрозуміла і увага спільноти до його творів. До речі, можна було б на головній сторінці додати ще одне невеличке табло, де б відзначалися найактивніші рецензенти.
А про ті самозакохані групки, що писала пані Вікторія, то вони ж не закриті. Долучайтесь до них і обговорюйте творчість один одного. Давайте допомагати один одному, вчитись один в одного і все в нас вийде. Шануймося!
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.74367380142212 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …