Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51027
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Точнісінько як і я

(Рецензія на твір: Три мавпи, автор: Владислав Івченко)

© , 31-05-2009
Салют, Владюшо:-)

Я вам скажу, що і я ніколи не брала участі у різних сварках і суперечках, поки не встряла у творчі процеси gak.com.ua. До нього я просто віршувала, як кажуть, «у шухляду», іноді читаючи свої вірші друзям, бо мені не подобалось, як це вголос робили вони - грамотні, начитані люди. Це треба вміти.. А не вмітимеш – то і вдало написаний поетичний твір здасться тобі і слухачам не таким, яким він є. Ніхто не відчує красоти слова. А не відчувши, не оцінить. Ввічливі оплески можуть образити. Також треба вміти грамотно писати, і ця вимога, передусім, стосується, природно, нас – вас, шановний Владюшо, мене, і, мабуть, всіх, хто вирішив звернутись до епістолярного жанру.

Кількість отриманих автором рецензій навряд чи у всіх випадках є показником успіху першого, в чому можна пересвідчитись, ознайомившись з реакцією читацької аудиторії на деякі твори вчорашніх і попередніх днів. Я не знаю, яку водяну вирву шукала б я у одній з трьох річок у моєму Кагарлику, якби мої твори мали б такі відгуки, як, скажімо, на твори одного нашого з вами колеги.
Тепер торкаюсь другої запоруки, як ви пишете, успіху. Саме твори тієї тематики, яка хвилює або є, принаймні, земною, зрозумілою, а до того ж - творчо змальованою, привертають увагу наших з вами колег. Не треба далеко ходити, щоби пересвідчитись у цьому. Перегляньте останні твори (ні, не мої) наших більш відомих поетес, які віршують про нещасливе подружнє життя, про невдачі на любовному фронті, тощо. Хоча ці теми можна вважати і банальними. А щоб воно не здавались такими, і існує таке поняття як художня майстерність.
Мені здається, що ви поспішили розмістити результати своїх досліджень. В такій думці мене переконують і ваші помилки в тексті, на яких я спочатку не хотіла фіксувати увагу, і хибність ваших висновків. Але вони є вашими. Я їх мушу поважати, як і маю право не погоджуватись.

Після другої запоруки успіху ви перейшли до третього секрету. Цікава математика. Знайомитимусь з нею далі.
Не можу погодитись і зараз. Саме на неприємних, подразливих моментах, що мають місце у творчості деяких авторів (ми розуміємо, про кого йдеться, якщо уважно переглядаємо матеріали творчих суперечок біля відверто нетворчих творів) базується їхня творчість. Потрібні прізвища? Можу оголосити. Якщо за 70 кілометрів від Кагарлика – то Олесь Бузина, наприклад. Якщо не далі і не ближче – то ви прекрасно розумієте, хто ще.

Ось я підійшла до вашого четвертого секрету. Читаю і відгукаюсь.
Можна погодитись, як і можна не погоджуватись з огляду на власну творчість. Мої твори отримують все – від порад через похвали – і аж до критики. І я відгукаюсь на кожний допис, рецензуючи твори і тих авторів, які чомусь не відгукаються рецензуванням моїх.
Ви просто узагальнюєте.
Дослідження, що наближається до соціального, є складною і копіткою справою. Ви поспішили, як, вірогідно, і я. Бо я могла просто пройти повз, щоб не встрявати у те все, у що нізащо не встрянеш десь у іншому місці.

Дякую вам за небайдужість і за поспішно виконану роботу у сподіванні на більш вдалі дослідження і нові твори. Це, що ви написали, є просто дописом.
Стосовно дзеркала України. Ви, шановний Владюшо, користуєтесь кліше. Їх у останніх двох абзацах по одному. Так, я маю на увазі і невдалий переклад іменника «глагол».
Яка тут Україна? Тут знаходяться її окремі творчо одаровані, і – ні, окремі представники
Пасіба :-) ще раз.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.45373702049255 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …