Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51057
Рецензій: 95789

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Марія Магдальська, автор: Наталка Ліщинська)

© Viktoria Jichova, 13-01-2009
Гадаю, що той читач, до якого пишете, пані Наталю, насправді є той, котрий не розділяє світ на чорно-біле, не живе стереотипами та догмами. Це читач, котрий вже трохи знає щось про справжнє відідеалізоване та позбавлене ілюзорності життя - це той читач, котрий вже знає духовну ціну справжньої любові. Дякую Вам - це справді твір, що примушує людину задуматися та зревідувати свою шкалу цінностей. Власне, біблійні теми повсякчас приваблювали митців - і кожен з них (і слава Богу за цю різноманітність ідей та образів, інтерпретацій) це опрацьовував завжди по-своєму - так, як промовляла їхня душа - щиро і відверто. Бо хто сьогодні може зі стовідсотковою гарантією твердити, що він тримає у своїх руках патент на істину від Господа? Хто може бути таким зухвалим у своїй гордині? Адже відомо, що справді Божа істина нам, людям, невідома - про це говорило вже багато теологів та філософів (Сковорода, Соловйов та багато інших). Людська правда - це друзочки дзеркала, що відображає Єдину Божу Істиню, з тих друзочок і складається це Дзеркало. Наталіє, мені подобається Ваше намагання осмислити світ, писати про такі глибокі явища, якими є закутки душі людської, виловлювати з неї світлі промінчики Сонця. Думаю, Ви не повинні звертати увагу на неприємні слова і закиди деяких читачів. Адже, відомо, як це відбувається у світі, яким панує ми знаємо хто: Жанну Дарк, Галілео Галілея, Джордано Бруно, Коперніка та багато ще інших видатних, геніальних людей церква також засудила за єресь і фізично їх зліквідувала, але через декілька сотень років та ж сама церква їх потім реабілітувала. Так де ж тоді ховається правда? Думаю, до правди без розуміння не добратися, а отже - лише порозуміння та бажання прислухатися без усілякої злостивості і ненависті до думки іншого - це вже рівнозначне подвигу. У нас, у людей, немає однієї правди і ніхто не має право казати, що лише він єдиний є правий ні від імені церкви, ні від імені ідеології чи ще бознакого чи чого (адже відомо, куди такі шляхи ведуть - до пекел) - всі ми маємо багато правд, які є частиною отієї Єдиної, невідомої нам.
Пишіть, Наталю, у Вас це виходить цікаво і гарно. І слава Богу, що часи дикого, сліпого і нетолерантного релігійного фанатизму вже давно позаду нас. :)

З повагою,
Віка Йіхова

ПС: власне, тема Марії Магдалени, чи то вірніше, тема про блудницю, пробуджену Любов´ю, дуже непроста і алюзії на неї вже не раз з´являлися у різних іпостасях та літературних переопрацюваннях багатьох світових авторів: наприклад, у А. Дюми-молодшого у романі "Дама з камеліями".
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.4714260101318 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …