Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50954
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Криза, та не глобальна, а особиста.

(Рецензія на твір: Сніг на двох, автор: Настя Мельниченко)

© (194.44.136.—), 09-01-2009
Завжди розриваюсь між своїм бажанням писати, так, як відчуваю, тобто мінорно, і головним завданням (на мою думку) літератури показувати шлях чи освітлювати вихід, знаєте, як у кінотеатрі над дверима легенько світиться табличка "Вихід" :-)), щоб глядачі могли обрати : досидіти до кінця фільму - встати і піти, бо кіно нецікаве.
Також, пані Настуне, завше дивуюся, що у нашому ситому часі щораз сильніше панують песимістичні настрої. Такий феномен мусить мати якісь коріння та пояснення. Ваші герої щось витлумачують щодо цього. Виявляється, можна мати все і бути нещасним, самотнім, непотрібним. Як вивернути таку ситуацію навпаки? Звичайно, світу не порятуєш, але себе треба спробувати. Відповідь не нова, знана усім, проста, але чомусь дуже складна до виконання. Любов.
Повертаюсь знову до Ваших Адама і Єви, що тричі зустрілись на гірській дорозі. Сказати, що оповідання мені не сподобалось було б неправдою, навіть не те слово, геніально, якби не кінець, що суперечить взагалі концепції виходу. Виходу не знайдено, вони нині й надалі залишились кожен у своєму пеклі, хоча вчора увечері знайшли рай: допомогти, зрозуміти одне одного, вкатрупити оту вічну самотність - бодай на трохи, якщо на вічність не вийде...
Не ображайтеся, це мої думки вголос, чи то у віконечку рецензії. Я чудово розумію таку кінцівку Вашого твору, бо я й сама - сучасна людина , котра шукає протиотруту від самотності, Ви - автор (для мене, безсумнівно, письменниця) і маєте виключне право писати те, що вважаєте за потрібне. Однак, Ви намалювали крах нашого часу, я б воліла бачити хай ілюзорний, нехай натяк, хоча б тимчасовий шлях без одинокості. Бо це вирок, найстрашніший з можливих, в тому числі і для сучасної людини - егоїстичної, цинічної, тому без майбутнього. Повний відчай самотніх (а не самодостатніх, на жаль) істот, що мають все і не можуть нічого, навіть подарувати краплину любові комусь.
З щирою повагою, проти безвиході,
Наталка

Р.S. Ваше оповідання - єдине, котре викликало бажання написати рецензію. Дуже талановито, сильно, мій респект, сподіваюсь, що Ви, пані Настуне, не ображатиметесь на попередню критику.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.6950089931488 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …