Авторів: 2615
Творів: 47675
Рецензій: 92540

(Рецензія на твір: Перемога (на конкурс), автор: Залєвський Петро)

© Олексій Тимошенко (82.207.28.—), 30-11-2008
сподобалося,хоча зауважу, те,що текст вирваний із повісті відчувається, пропоную назву "Перемога", але знову ж,НМД, перемога не проглядається. Перемога є коли є вчинок. А вчинок повязаний із переживаннями. А переживань немає. Точніше вони стосуються когось абстрактного. Ото якби раніше герой думав не про складне життя ( це занадто узагальнююче), а про конкретного Лобатого, ( очікування від зустрічі з ним, переживання щодо цього, спогади про минулі спілкування із цим типом ), тоді це була б перемога, над Лобатим, над самим собою. МАбуть в такому віці дійсно діти не виходять на такі філософські категорії, як школа виживання, все простіше -є конкретні люди , які дошкуляють,як оті лобаті і ти думаєш як їх здолати, або свій страх по відношенню до них. Автор чогось обминув міжособистісні стосунки і почав одразу із стосунків людина -світ, але в цьому віці відбувається щось схоже на людина-людина-світ.Може тому хтось із попередніх реензентів говорив про повернення дитинства. Згадайте себе,я от не памятаю про таку школу виживання, а конкретні люди на яких я ображався були. Мої переживання щодо них і були моєю школою. Десь так.
Ні,звичайно може і бути і так. Якщо, наприклад, герой із неповної сім.ї, чи сімї з проблемами. Якби всю повість почитати, сказав би щось іще:)
Мої пропозиції - почати із опису Лобатого, про спогад від стосунків із ним. І краще не ...надоїв.., а щось іще.
Щиро,О.Т.

Я вже ось трохи щось "підмалював", зараз вкину на сайт. Трохи підробив кілька речень стосовно Лобатого. Дякуючи Вам і всім іншим дописувачам оце, здається, вперше задумався над психологією власне цієї завалося б простенької оповідки. Назву теж зміню. Спасибі Вам за допомогу. Завжди ціню альтернативну думку, свіжу, що спонукає до певних умовиводів. З повагою Залєвський П.

© анонім (78.111.189.—), 30-11-2008

Щодо тотальної школи виживання,то мабуть на мене вплинули рецензії авторів.Думаю все не так страшно.
О.Т.

© анонім (82.207.36.—), 30-11-2008

Спасибі. Ой, як же тут важко правити! Як почну крутити, то, боюсь, вийду за межу кількості знаків. Там, у повісті, далі є таки перемога над Лобатим, я ж узяв першу зустріч героя з ним (яка в повісті згадується не більше, як між іншим), лише докинув на початок пару абзаців. "Пермога" підходить, скажу, що це Ви вже другий з пропозицією зміни назви, пан Василь Тибель теж це говорив - стосовно невідповідності назви. Перемогу я вбачаю в тому, що герой знайшов собі сміливість (це стосовно вчинку) назвати Лобатого Лобатим (хоча й ця назва, мабуть, трохи поверхнева) Потім, в мене і гадки такої не було, щоб герой мав на увазі саме відповіддю до свого запитання школу виживання. Він просто запитав і все. Ми, дорослі, вбачаємо саме таку відповідь, а от діти можуть це явище зовсім по-інакшому назвати (?) оповідання в мене це розраховувалось для найстаршої категорії дітей, бо, ясно, молодші класи тут ще майже нічого не вкметять. Не знаю, можливо я наклав загустої фарби, та мав на увазі лише конкретний випадок, а не тотальну школу виживання. Скажу, що такі випадки стосунків між дітьми не є поодинокими, то там, то сям... та й виходить на поверхню. І за всіма вгледіти не можливо в шквльних стінах, до того ж ці стосунки продовжуються і за межами школи. Цілком можливо, що потрібно докинути кілька речень, які б конкретизували Лобатого до випадку з ручкою, саме у відносинах "людина-людина" Дякую за "глибоке" читання. З повагою Залєвський П.

© анонім (78.111.190.—), 30-11-2008

Згенеровано за 0.69937896728516 сек.