Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Рецензії

НатурЩиця - це не натурНиця, але ж і скульптор тет - не скульптор :(

(Рецензія на твір: Натурниця, автор: В:тал:й)

© , 20-11-2008
Перефразовуючи цитату головного героя з цього твору шановного В:тал:я, мушу сказати, що зараз я не скульптор. Але колись був, чи паки радше вчився на скульптора, у золоті брежнєвські часи застійного совка, на скульптурному відділенні Республіканської художньої середньої школи ім. Т. Г. Шевченка на вулиці Кузминській у Києві, біля дитячої залізниці на Сирці.

Так от, якщо мене склероз іще геть не поплутав, то навіть у ті, не найкращі часи з огляду на існування й розвиток укрмови, у нас на уроках «фаху» казали «натурНик» і «натурНиця», а російською, відповідно – «натурЩик» і «натурЩица»…Це попри будь-які наклепи у тлумачних словниках.

На загал, уся ця тема «відгарювання» скульптором натурниці та цнотливого псведоеротизму «роздягання видалася мені дещо дріб’язковим інсинуционизмом. Оголена натура зазвичай для професійного художника має стільки ж інтимної еротичної потенції, як і оголена пацієнтка для лікаря. Звичайно, доктори гінекології теж одружуються і від них народжують дітей, але мені важко уявити статево збудженого лікаря (чи скульптора) від вигляду оголеного тіла пацієнтки (чи натурниці). Це вже якась аберація, відхилення від професійних норм поведінки… Невже ви вважаєте, що варто було б писати достовірний твір, наприклад, про зголоднілого робітника ковбасної фабрики, який мріє наїстися ковбаси, фарш до якої він щодня місить у казані?

Гаразд, я розумію, що зрештою наш герой-горе скульптор у творі насправді виявляється не зовсім скульптором, чи радше зовсім не скульптором, а натурниця насправді не зовсім чи паки зовсім не натурниця. А навіть не натурЩиця!

Відтак, увесь цей сюжетний поворот чомусь не справив на мене сильного враження. Так само як і страшенно заяложений і бородатий фройдизм щодо ліплення у дитинстві фігурок з фекалій… До речі, незле було б докладніше описати те, як можна ... зліпити з гівна ... «економічний стан»? Це жарт? Перепрошую, не зрозумів. Як не зрозумів також, якого специфічного літературно-стилістичного ефекту Автор мав на меті досягти, коли пряму мову постійно розпочинав з маленької літери?

Ще кілька дрібничок, які дуже муляли мені око:

нутурщиця = ???

роздівання = роздягання

машинків = машинок або автівок

сіськи = цицьки

Шановний Авторе, власні тексти треба поважати! Відтак, не варто очікувати від читача більшої поваги до них, ніж її має сам автор. Нмсд неохайні, недбало вичитані тексти – це ознака неповаги до читачів. Чималій кількості читачів на ГАКу, але принаймні ось цьому конкретному читачеві, це дуже не подобається.

Друже В:тал:ю, насамкінець скажу традиційне, але щире - пишіть ще. Але у будь-якому разі благаю Вас надалі ретельніше вичитувати свої твори перш, ніж постити їх в інеті.

Щиро,
Олесь Б :)
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.70379900932312 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …