Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50987
Рецензій: 95729

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Клонування та штучнi згадки

(Рецензія на твір: Все можна змінити. Частина ІІІ (остання), автор: М. Р.)

© Олег Derim, 25-07-2008
Наче це й є основна тема твору, але нi - вже у другiй частинi зрозумiло - це лише тло для оповiдi про пошук власного "я", про спробу вiдрiзнити себе вiд продукту виховання батьками, коханим, спiвробiтниками. Отже,

1) батьки.
Авторка вирiшила не показувати конфлiкт з батьками головної героїнi твору, Лiни. Натомiсть ми бачимо ставлення до них виключно пiдлiткiв: Настi та хлопчика, що з'являється наприкiнцi оповiдання. Сама ж Лiна лише мужньо й нескiнченно переживає вигаданi конфлiкти з вигаданими батьками. Мушу зiзнатися, я аж до кiнця оповiдання очiкував, що Лiна прокинеться, i це виявиться лише сон дiвчини, яка нещодавно посварилася з батьками й вигадала собi дивну мрiю, де дiти обирають (народжують собi) батькiв.

2) коханий.
Перед нами iсторiя, як дiвчина Лiна ледь не втратила себе й ледь не перетворилася на чоловiкову дружину, адже її чоловiк - це жахлива потвора, що спробував реалiзувати свої збоченi фантазiї на Лiнi. Утiм, вiдкиньмо фантастику. Знаємо ми про цi знущання лише з розповiдi самої Лiни, а цей персонаж з вельми багатою уявою. Лiна - дiвчина, яка гостро реагує на будь-яке зазiхання на власну незалежнiсть. "Нащо тодi було одружуватись?" - спитаємо ми. "А мене одружили силомiць", - мученицьки вiдповiсть вона нам, - "я стала жертвою нелюдського експерименту..." Гм, i знову свiт уяви.

3) спiвробiтники.
Власне вiн тут один. Артем насмiлився накинути Лiнi (яка хоче бути дуже незалежною, проте постiйно зазнає чиєгось впливу) свої уподобання: фотографування та генетику. Нiби й нiчого страшного, але Лiнi потрiбен винуватець (чого - це питання до нєї), отже, вона звинувачує Артема у поплiчництвi її чоловiковi, переможно гримає дверима та йде вiд своєї роботи й особистого життя у свiт нiчних примар штучних згадок. А ще в неї є прийомна донька, що купилася на авторитет такої сильної особистостi як Лiна. Згадаймо "The great expectations" Дiкенса: яку потворну Естелу виховала собi мiс Гевiшем задля помсти всьому свiтовi за своє невдале особисте життя. Сподiваюсь, з Настею такого не станеться.

Вибачте, що поставив догори ногами сюжет оповiдання, але так я поводжусь лише з творами, що менi подобаються, а цей менi дуже таки сподобався. Авторка якось написала, що твiр цей великий за розмiром, але то лише, порiвнюючи з бiльшiстю ГАКiвських творiв, а так, я вважаю, його треба навiть розширити. Твiр цей проситься на екран - має бути щось посерединi мiж похмурiстю "Гаттаки" та сюру "Тихого сяйва вiчного розуму".
Рекомендую.
З повагою, Олег Derim
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.46188187599182 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …