Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51040
Рецензій: 95785

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Скарби Примарних островів (частина перша), автор: Наталія Дев’ятко)

© Олексій Тимошенко, 02-06-2008
героїчне, пригодницьке та все ж фентезі. Читається легко, твір динамічний, персонажів - всіх і не згадаєш. Є натяк на містику, міфічно-казкове, як і в деяких інших творах авторки. Сподобались уривок з вогнем та містом-звіром. Оскільки це уривок, важко прослідкувати деякі лінії ( і незрозуміло, де розгортаються події - напевно в альтернативному світі -ми маємо і Тортугу, Імперію,Олександрів, Вікторів,і фотографів і помідорів, що вирощуються на городі.) Цікаво б було почути авторське пояснення щодо світу. Непоганими є закінчення розділів, наприклад, "Лише де знайти тих, в чиїх очах плескотить море?" - органічно із змістом розділу. Також на МСД в творі:

"Біля краю прибою стояла постать, загорнута в темну тканину. Вітер тріпав сплутане волосся людини, та не торкався одягу, зітканого з ночі.
– Що тобі треба? – Ярош із посмішкою повернувся до темної істоти." - спочатку подумав,що немає тут новизни, для Яроша поява постаті не була несподіванкою, потім зрозумів, що весь уривок напевно є частиною твору.

як зазвичай, піратська бандана - чи називали пірати їх банданами?


***несвідомо виправив її Макс - залиште це "несвідомо", воно сюди не пасує ( як і в подальному), якщо вже так то краще "мимовільно". Що значить несвідомо - це значить, що Макс не усвідомлює того,що говорить, воно не представлено у свідомості суб.єкта, а вербалізаця тексту переводить його в стан свідомості, отже в будь-якому разі МАкс усвідомлював що він говорив.


Вони змагалися в мистецтві оповіді, як співці, як давні казкарі, упиваючись жорстокістю спогадів одне одного. - виходить,що дані казкарі упивались жорстокістю спогадів ( у-у, які ..)

Зірки повертаються на втрачені шляхи - якщо шляхи втрачені, куди повертатись зіркам?Може навпаки, втрачені зірки...

За ним стояв натовп - знову статично описано, от не було натовну, а ось вже стояв - така знаєте річ нікого не здивуєш. Може не стояв,а хоча б зявився?

Дерево відбивало удари краще леза: в дерево вірили більше. - сподобалось

Ціна смішна: Сашко вирішив зайти, давно він ніде не був. - цікаво, як же він,бідолаха живе, ніде не буває. Мабуть варто вточноти , де саме він не буває, бо ніде це абстрактно...

Коваль привітався із Ярошем, відклавши роботу. - відклавши інструменти.

Ярош роздивлявся шаблю, перевіряючи баланс. - баланс не можна перевірити, лише роздивляєчись шаблю. Треба її взяти в руки ( ярош це ізробив , але пізніше)


Чоловік несвідомо погладив вогненне створіння, наче людина і вогонь так домовились, що полум’я змовчить, не відкриваючи іншим таємниць людського минулого. - теж саме, чоловік не міг несвідомо погладити створіння ( тут вже і мимовільно не підходить), оскільки йдеться про договір, значить, чоловік мав мету ( тим більше сторіння його торкнулося). Це слово паразит. Навіщо вам це "несвідомо"?

Щиро,О.Т.




  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.7814769744873 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …