Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50956
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Інтелектуальний садист, автор: Аркадій Квітень)

© Уляна Янко, 20-04-2021
щодо пародійності на графоманство текст непереконливий. те, що автор пише для читачів і прагне визнання - не ознака графомана. про це вже нижче писали й інші рецензенти. в

сумнівні "аргументи" подаються вже з першого речення: "Одного разу Іван Павлович Головатий, міцно поснідавши, чомусь уявив себе творчою людиною, тобто письменником, і почав писати."
"уявив себе творчою людиною, тобто письменником" -- творчі люди це не тільки письменники, та й н обов'язково фахові. потяг до творчості, творчість притаманна майже всім людям. письменництво -- не лише творчість. це ще й талант + відповідний рівень літературної майстерності.

цей текст радше про початківця або про автора, яка прагне швидкого успіху і не любить працювати над авторською майстерністю. або любить, але не знає, яким робом її вдосконалювати.

якщо приймати ідею твору " автор-початківець" , мені зі всього тексту "ідейно" зайшов лише кусок: " Головатий, не тямлячи себе від збудження, вмить зняв свій твір із Мережі і не відкладаючи в довгу шухляду почав правити його керуючись критичними зауваженнями. Він почав писати все відверто, з картинками: «… Степан був сільським алкоголіком, пив усе що горить, а з Варварою злигався з дурі…». Головатий безжалісно заставляв свого героя тинятися по всіх гадюшатниках в окрузі, він провів його найтемнішими закутками міліцейських катівень."

ідейно (мотивація-дія), бо "словесно" текст треба редагувати. як і весь твір. бо є русизми, кальки словесні і синтаксичні, канцеляризми, тощо.

Інтелектуальний садист" в даному тексті теж звучить непереконливо. з опису видно, що дружина недалека особа(мудра та освічена так би не зреагувала) на черговий "шедевр" чоловіка), тож цей термін для неї замудрий. він не настільки поширений щоб бу мемом для народних мас, а сама б не вигадала.

  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.80032587051392 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …