Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Перевал, автор: Алла Марковська)

© (62.72.187.—), 06-05-2020
Гарний стиль! Все лаконічно, але дуже яскраво описано – і краєвиди, і події! Опис краєвидів дуже гарно вплітається між описом подій – дає чітку картину того, що відбувається довкола, але водночас не заважає. Події теж лаконічні і динамічні, з докладними описами того, що відбувається, але водночас без затягнень. Виникає враження такої собі шляхетності і інтелігентності стилістики – все надзвичайно чітко, насичено, і водночас нічого зайвого.
Стосовно героїв – як на мене, вони надзвичайно цікаві і незвичні, і водночас симпатичні (як зазвичай у Вас). Цікаво, що Гел і Айре можуть трансформуватися у таку кількість різноманітних істот, і у кожній трансформації виглядають і поводяться цілком природно. Дитинча, яке перетворюється то у дитинку, то у цуценятко, взагалі чарівне й мімішне)))
Судячи з їхніх трансформацій, мені здалося, що Гел з Айре – щось на кшталт родичів Апсу з «Діалогів». Закінчення дуже інтригує: одразу кортить дізнатися, як і чому батько з сином опинилися на цій планеті, куди Гел подорожує і чого шукає, що за люди мешкають на цій планеті, чому в них такі дивні звичаї (якщо брати до уваги бойовище молодих горян зі старим), що трапилося з мамою Айре, і де їхній корабель? Тобто, суцільна інтрига, яку так і кортить розгадати.
Попередні дописувачі радили якось розгорнути індивідуальність героїв… Отут не знаю, чесно кажучи. Якщо сприймати твір як закінчене оповідання – може, й так. Але ж це вочевидь не оповідання, а лише частина великого, різноманітного світу. Як на мене, у такому уривку все й так розгорнуто достатньо: помітно що Гел – поважний, дбайливий і чимось заклопотаний батько, і водночас не жорстокий, бо не спричиняє шкоди навіть нападникам, а малий – веселе дитинча, яке тішиться подорожжю й пригодою. А далі їхні індивідуальні особливості будуть розкриватися ширше під час подальших подій. Мені здається, що це саме так.
Гарно написано, дуже сподобалося! Рада, що Ви викладаєте свої твори. Цікаво знайомитися з такими яскравими і незвичними світами, які Ви створюєте! І це, до речі, величезний талант – вміти створювати світи! Бо описати те, що відбувається довкола, може багато хто, а от створити власний світ, зовсім не схожий на звичайний, з власними фізичними законами, богами, міфологією – на це спроможні одиниці! Ще раз впевнилася, що Ви маєте такий дар!
З повагою, Вікторія
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.69983887672424 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …