Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51016
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 957, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.133.79.70')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Фентезі

Пророцтво (уривок з роману "Під знаком зорі Ясновиди")

© Габріелла, 02-04-2006
Цієї ночі кудесник Аммій не спав. Він молився у храмі. Його старече серце було засмучене. У слов'янській землі чинився безлад. Постійні напади ворогів руйнували цілі поселення, витоптували збіжжя, захоплювали полонених. Найкращі воїни полягли в бою, чоловіків майже не лишилося. Навіть мурсіанки та обри не могли допомогти. Їх відтісняли все глибше і глибше в ліси.
- Всемогутній боже Перуне, - молився Аммій, - пошли нам визволителя, який переможе ворогів наших і підніме зі зубожіння наш народ.
Раптом через отвір вгорі храму пролилося якесь чудне світло: голубе і не таке сильне, як соняшне. З нього з’явилася жінка в мурсіанському  вбранні. Все її тіло світилося тим голубим світлом, тому Аммій не зразу впізнав Ясновиду, могутню королеву мурсіанок, яка загинула в бою три роки тому.
- Мене послав всевишній бог неба Сварог, щоб сповістити тобі новину, - звернулася вона до кудесника.
- Я слухаю, королево, - схилився Аммій.
- Наш народ розгнівив богів. Обри не хочуть більше нести свою службу – захищати рід людей, вони заглибились в ліси, влаштовують безперестанні гуляння з мавками та впиваються п’янким нектаром. Мурсіанки стали жорстокі. Вони нещадно карають та вбивають одна одну за провини. Нам стало відомо також те, що вони насміхалися та знущалися з людей, які випадково потрапляли на їхні землі. Тому боги вирішили послати для визволення людину, жінку.
Дивувався вельми старий Аммій, але мовчав, не смів перечити богам.
- Сьогодні в поселенні під горою в матері королеви Віяни, старої Берегині, народиться дівчинка. На ній буде знак: вона народиться з зубами та міткою зліва на грудях. Це означатиме, що вона буде воїном з ніжним серцем. Піди в дім Берегині та назви дівчинку Зіронькою, бо вона отримала знак зорі Ясновиди. Але нічого нікому не кажи про неї. За кілька років Берегиня помре, тоді візьмеш Зіроньку і відведеш її в ліс до Віяни. Чи зрозумів ти мене, Макарію?
- Так, королево.
- Пам’ятай, тільки тоді, як це зробиш, твоя душа знайде спокій. А як ні – вічно будеш перебівати в Темній країні.
Після цих слів світло згасло, і храм охопила суцільна темрява. Аммій запалив смолоскип та почав спускатися з гори у дім Берегині. Коли старий кудесник наблизився до поселення, вже почало світати. В хатині матері королеві мурсіанок було напівтемно та вогко. В куті плакала дитина. Побачиши  Аммія, стара Берегиня злякалася. Двадцять п’ять років тому саме цей чоловік забрав у неї першу дитину, Віяну, невже і цю останню хоче забрати?
- Чому ти прийшов, Аммію? Ця дівчинка не мурсіанка. Вона народилася від мого чоловіка, який наприкінці зими загинув на полюванні.
- Покажи її, - мовиви кудесник.
- Любомиро, подай дитятко цьому чоловікові, - звернулася Берегиня до однієї з дочок.
Немовлятко дійсно мало два зуба і маленьку темну цяточку біля лівого соска.
- Зіронька їй ім’я, - мовив Аммій і повернув дитину сестрі. З цим і вийшов з хатини.
- Яке чудне ім’я, - здивувалася Любомира.
- Мусимо так вчинити, - відповіла матір.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Макарій - це питомо слов"янське ім"я. Але дуже, дуже древнє.

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© КОКА ЧЕРКАСЬКИЙ, 08-04-2006

Макарій

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Ігор, 08-04-2006

Амазонки, Амазони та Amazone.com

© М. Гоголь, 07-04-2006

Де справжнє фентезі?!!

© Трохи читав фентезі, 03-04-2006
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.2260601520538 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …