Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51027
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 7167, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.144.202.167')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Сатира й гумор

Рецензія на рецензії

© Валентина Величко, 15-11-2007
  Завершився конкурс на кращу рецензію, і от яким він мені видався.   Наша проза, наші кохані твори,  такі різні і за формою і за змістом, і,  де  гріха таїти, трішечки кострубаті, а інколи  навіть потворні. Ми так намагалися зробити їх гарними, змістовними, або ж хоча б  провокативними – аби помітили. І в результаті – що ми маємо? Я бачу перед своїм внутрішнім поглядом велетенську отару  наших ГАКівських шедеврів -  різноманітних  фантастичних істот,  від райдужних метеликів до химерних створінь,   на кшталт суміші бегемота з носорогом, або крокодила з цапом.
    Є серед них дуже гарненькі та ошатні – тільки крихітні! Вони написані  в відповідності  жорстким канонам  письменницького жанру, рівно, гладенько, грамотно – але ж  вони зовсім беззмістовні, хоча часто і дуже довгі.  Ні, такі створіння мені не подобаються,  читати пусту балаканину  ні про що – кому воно потрібно?  
    Є  великі  створіння,  з крилами, пазурами і плюмажами,  відчувається, що автор має дуже цікаві ідеї,  але майстерністю викладати свої думки і образи за допомогою слова він володіє погано.  Тому його створіння часто кривобокі,  безформні та кульгаві.
    А є  просто огидні створіннячка. Вони  змайстровані  з людських продуктів життєдіяльності,  з відповідними запахами. Але чомусь саме вони довго висять в «Радимо почитати». Це мені не зрозуміло.  
   Ну, а загалом, наш середньостатистичний ГАКівський твір видається мені такою собі жабкою, не великою, не малою, трішки кособокою, криворотою, косоокою,  але все ж таки милою!
    І от ця жабка чепуриться, перевіряється сто разів – виходить у світ, як  та Наташа на перший бал! (Де ще можна вивісити своє творіння, щоб його побачили люди? Не знаю! Дякуємо, ГАКу, за місце під сонцем!!!)
    Ну, тут налітають легіони нас же, таких самих геніальних письменників,  і починаємо ту жабку  рецензувати.  Бідна жабка!  Вона  ж підбирала черевички в тон тіням під очима, а її!!!  А її – на стіл у прозекторську, для хірургічного розтину.  Спочатку  випалили розпеченим  залізом головну єресь - русизми, потім повідривали ручки та ніжки, щоб виміряти їх і віднайти похибку в розмірах. Ну а потім сам розтин – в довжину та впоперек. В нутрощах відловили всі помилки та описки та й  виклали їх на столі купочкою окремо. Все. Рецензія готова!
    І про що та жабка думала, і що її автор хотів сказати , ніхто так і не дізнався.  Таке відчуття, що це не рецензії на літературні твори, а перевірка вчителем  шкільних диктантів.  Ні, «алгебра»  потрібна, звичайно, в розумних дозах, але ж не тільки вона!
   Але, як сказав  Антон Санченко, якщо ми вже прийшли на цей сайт і товчемося тут,  то ми всі – геніальні писменники,  і це не потребує доведення!   Тому  які висновки можна зробити, щоб вберегти свою дорогоцінну літературну жабку від безжальної вівісекціі колег.  Мій погляд.
1. Щоб уникнути помилок та описок потрібно мати Word з українським словником.
2. Так як багато   хто з нас бувші російськомовні, то,  щоб уникнути русизмів хоч частково, потрібно мати  перекладач.
3. Потрібно намагатися бути лаконічними, і використовувати слів не більше, ніж потрібно.
4. Намагатися не турбувати простір банальностями – тільки щось нове, цікаве, оригінальне, писати “СЛОВОПОМОЛ” не потрібно.
  От і все, колеги по нещастю!   Чому по нещастю? Бо схильність до письменництва , я вважаю,  це  заразна та рицидивуюча хвороба,  шкідлива для оточуючих!
       Натхнення та удачі всім ГАКівцям!

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Вірш на рецензію

На цю рецензію користувачі залишили 10 відгуків
© smallest, 18-11-2007

З висновками згоден

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© М.Гоголь, 16-11-2007

Надумала піжмурки...та й ну радіти ні з того, ні зсього...

На цю рецензію користувачі залишили 10 відгуків
© Мисько Сергій Ввсильович, 15-11-2007

а потім маленьке звірятко загортає х..-зна шо у фольгу?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Віталіна, 15-11-2007

Мілка. Дуже добре.

На цю рецензію користувачі залишили 7 відгуків
© Кока Черкаський, 15-11-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.46718406677246 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …