Мета цієї добірки спробувати зрозуміти чому погані прозаїки, ще гірші поети і видатні графомани полишають ГАК. Сподіваюсь деякі академіки також побачать як легко вони критикують (критикують нищівно) інших і як гостро сприймають чужу критику.
До речі, на моє прохання пригадати „хто кого з’їв” (див. 5 гомофобських рецензій. У Європу через жопу) ніхто не відгукнувся. Довелося складати добірку по пам’яті і по неглибокому борсанні в архівах Гоголівки. За короткий проміжок часу одній людині таку роботу осилити важко. Так що всякі там соплі: а чому мене записали в канібали? я ж тільки понадкушував? – до уваги не приймаються.
Великою хибою цієї добірки, що насправді я не знаю, чому пішли та чи інша людина з Гоголівки і чи пішла тільки з Гоголівки, чи з літератури взагалі. Тобто певна частина моїх висновків надумана. (Наприклад, я можу тільки здогадуватися чому Андрій Кокотюха - gak.com.ua/authors/73 – залишив на ГАКу тільки твори…)
Тепер, думаю для неліричного вступу досить.
1. Золота медаль дістається ВКВ за добивання „Недибіла, що сидить на ГАКу”. Наскільки я пам’ятаю дубасили цього недибіла всі кому не ліньки. Я теж. Але ще раз наголошую, добив ВКВ – його рецензія була остання.
Дубасили ми цього арійського арійця і мисливця за комуністичними привидами натхненно, з піснями і плясками. Поки він не стер всі свої вірші включно з ім’ям.
Була б хлопця шкода, але пішов не по-арійські.
Діагноз: повне не сприйняття критики. З цим нічого не поробиш.
2. Срібну медаль отримує Кока Черкаський. За рецензію (gak.com.ua/review/6974) на „Казочку про сонце” – (gak.com.ua/creatives/1/4501) від Наталки Дев’ятко (gak.com.ua/authors/597).
Рецензію можна оцінити лише в контексті всієї полеміки щодо намагань Наталі врятувати українську літературу від самої себе.
Рецензія, НМД, краща ніж „Читати Конфуція” (але це моя думка).
Діагноз: відсутність почуття гумору.
3. Бронзову медаль ділять між собою Михайло "Zipa" Зіпунов і Академія (gak.com.ua/authors/25). Двох їх рецензій вистачило для самовидалення SZ
(gak.com.ua/authors/64). Обійшлося без лайок.
Діагноз: можливо SZ не схотів бути фантастом твори читають лише раз. З однієї сторони саме по собі бажання писати – це великий дар. З іншої сторони, ще більшим даром виявляється не просто писати, а постійно весь час працювати над собою.
4. Велика іржава медаль дістається Сергію Лисюку. Який зарікся ходити на ГАК. З початку він мав певний конфлікт з Рабиновичем. Потім з адміном. Можливо його образив той факт, що видалили деякі його російськомовні вірші. Але здається помирились. Він навіть написав „Що для мене - ГАК♥?” (gak.com.ua/creatives/1/5444). Дивно, я спілкуючись з ним по милу, так ніколи і не спитав, чому він зарікся.
Діагноз: надмірна імпульсивність. Ця імпульсивність добре відчувається у творах Сергія. Але схоже вона ж стала причиною його само видалення з ГАКу.
5. Великий ящик халви отримує Олександр Халва за критику Мариєль из Ада (gak.com.ua/authors/789), а саме „Далі не треба...” (gak.com.ua/review/8474) і неодноразову критику Хреста (gak.com.ua/authors/935).
Діагноз: про Мариєль из Ада сказати щось важко; Хрест схоже відгукнувся на запрошення „СВОБОДИ” Тягнибока і насолоджується там лаврами нового Шевченка.
Хочеться також відзначити М.Гоголя, Володимира Чернишенко і e.coli. До речі, їхня манера критики зовсім не схожа. І мені здається, що було б краще, якби вони самі запропонували свої роздуми щодо 5 гоголівських рецензій.
Пост Скриптум: перечитав, щось не схоже щось грандіозне. нічого видалити завжди встигну.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design