Літній чоловік, що жив самотньо у будиночку, серед густого лісу, під час рідкісних походів в місто і назад, завжди відпочивав на березі невеликого озера. Зазвичай тут було безлюдне. Але сьогодні, на звичній для подорожнього ділянці, біля каменю, об який так зручно було спертися, сидів юнак.
- Я не заваджу?
- На березі досить місця, - відповів молодий чоловік.
- Іноді настирливість виправдана. У Вас такий сумний вид. Може розповісте, що сталося?
Важко зітхнувши, хлопець неголосно відповів, опустивши при цьому голову:
- Дівчина, а з нею я життя хотів зв'язати, мене розлюбила.
Узявши в руку камінь, за яким не довелося далеко тягнутися, чоловік з розмахом кинув його у воду. Обидва співрозмовники уважно дивилися, як круги, що розходилися по поверхні, поступово згасли.
- Юнак, а тепер погляньте на невеликий водоспад, біля правого берега. Він хвилі створює, що одна іншу змінюють постійно. Так і закоханість не схожа на любов.
Молодий чоловік, здавалося, опритомнів, і з жаром відповів:
- Але ж струмок, чиїм продовженням є водоспад, в посушливе літо може пересохнути!
- Можливо і таке, - спокійно відповів старший. - Подібне на смерть схоже того, хто щиро любив.
Тепер, вже ледве чутно, юнак сказав:
- Виходить, слово "розлюбив" абсолютно позбавлене сенсу...
- Не можна втратити дорогу прикрасу, якщо ніколи її не мав.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design