Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51035
Рецензій: 95784

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 4037, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.17.174.239')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

Життя, що непомічаємо

© Vorin, 09-03-2007
(допрацьовано)
"Той, хто не пережив жодної війни, ніколи не дізнається, в який прекрасний довоєнний час він жив." Габріель Лауб

                     Життя, що непомічаємо

      Повільно рухаючись підземними переходами, зв'язаними з київським метрополітеном на Контрактовій площі, старий самотньо дивився у сіру асфальтовану підлогу під ногами. Навколо, вздовж стін, розташовувались торгівельні лавки, на яких можна було знайти майже будь-що від сухариків до годинників. Люди метушливо ходили туди-сюди, підходили до яток, роздивлялися пропоновані товари, йшли далі, іноді щось купуючи для себе, чи для дому. Хтось, активно жестикулюючи, розмовляв по мобільному, а хтось розповідав стоячому поряд товаришу, як оригінально привітав свою кохану минулого дня із святом 8 березня. Жіночки-подруги біля одного з підйомів нагору неспинно щебетали поміж собою, немов ті пташки, синиці-горобці на гілках дерева у дворі. Молода мати гиркнула на п'ятирічного хлопчика, що посмикав її за рукав легенького весіннього пальта... Не надто прислуховуючись, можна було розчути, як він соромливо казав, що дуже сильно хоче пісяти.
      Біля старого впав чийсь гаманець, та чоловік непоспішаючи продовжив свій шлях. Безпритульний хлопчик, на вигляд років дванадцяти-тринадцяти, що проходив повз(?), хутко і вправно підхопив гаманець, та побіг до виходу, а дійсний володар не встиг і виявити факту зникнення.
      Середнього віку особа прекрасної статі, швидко розклеювала на обитих кахелем стінах переходу нові об'яви, поверх напів-обдертих старих. "Тренажёрный зал, фитнес, аэробика", адреса, та контактна інформація... Бабця-продавець, що стояла трохи віддалік, підійшла до жіночки, та, лаючись на суржику, здерла тільки що наклеєний папірець.
      Раптом старий зупинився... Спираючись на милиці під обома руками, просунув одну руку в кишеню, затим витягнув і неквапливо нахилився до підлоги... Трохи підправивши милицю під правою рукою, аби та не впала, простягнув згорнуту долоню. На брудному запиленому асфальті самотньо лежала стара монета, номіналом одну чи дві копійки. Іще під час війни та фашиської окупації, 9 березня 1944 року, в один день він втратив свою родину і кохану жінку. З війни залишився і калікою, приречений на самотнє існування. Старий поклав щось поряд з монеткою і затримався на кілька секунд...
      Потім піднявся і, ледь посміхнувшись, подивився на дві, вже не самотні монетки - номіналом одну чи дві копійки... Міцно стиснув у руках милиці, та пішов далі...
      
9.03.07
---

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Фентезі рулєз!

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Віталій, 11-03-2007

Не знаюююю.....

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© StahlHassWesen, 10-03-2007

пропоную пояснення

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Олексій Тимошенко, 10-03-2007

Старий і море проблем

На цю рецензію користувачі залишили 8 відгуків
© Кока Черкаський, 10-03-2007

русизми і ще дещо

На цю рецензію користувачі залишили 9 відгуків
© Антон Санченко, 10-03-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.92071509361267 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …