Василь Васильович Васильців, вже бозна який в роду ВВВ, як і батько, і дід, і прадід, старший науковий співробітник інституту стратегічних досліджень при Міністерстві охорони здоров’я України, відсунув убік купу паперів.
Скільки можна!
Уже восьмий рік тут працює, а кінця краю документному потоку й близько не видно. Двома ріками, з вищестоящих та з підвідомчих установ, несуть нестримні хвилі накази, директиви, розпорядження, довідки та інший паперовий офіціоз, і гирлом розливаються у його кабінеті. Він, лише дрібна часточка, атом, а вірніше невеличка рибка в морі безмежної інститутської бюрократії.
На сьогодні досить!
Голова й так не варить. Геть крючкотворство, щоб на дещицю часу зайнятися наукою. Улюбленою справою, в якій знаходив віддушину од тієї марудної роботи, яка велася згідно з професійними обов’язками, чітко прописаними у посадовій інструкції.
Поскладав у шафку папки з документами, вимкнув комп’ютер. Блок безперебійного живлення жалібно пискнув, прощаючись до завтрашнього дня. Василь Васильович загасив світло і вийшов на коридор. Клацнули замком двері, стаючи до варти.
Порожній коридор гулкою луною відповідав крокам. Спустившись сходами на поверх нижче, науковець зайшов у лабораторію.
Всередині, над черговими дослідами, кропів Петро Трохименко. Хоч робочий час уже вийшов, молодик не поспішав додому. Він, як і начальник, любив свою роботу, й нерідко затримувався, щоб ще трішки наблизитися до кінцевої мети. Яке їхало, таке й здибало. Молодий співробітник нагадував Василю Васильовичу власну подобу, як у свічаді, лише років на двадцять молодшу.
- Відпочити зайшли? - поцікавився той у шефа, добре знаючи його маніакальне бажання до відкриттів ще не задушене рутинною працею.
- І так, і ні. Те, над чим я працюю, матиме важливе значення для всього людства. Але в цій роботі – я і відпочиваю.
- Ще досі намагаєтесь втілити заповітну мрію – знайти еліксир безсмертя? – Петро хоч поважав досвід й талан колеги, але не йняв віри в успіх його роботи. Де ж це бачено, щоб вчений займався такими дурницями! Так, завжди були, є і будуть псевдонауковці, але шеф не з них. Проте, що поробиш, в начальства свої причуди. Тому мовчав, зачинивши на замок власні думки.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design