Її я називав Історичка. Чому? Ну мабуть тому, що любила історію і в майбутньому мріяла змарнувати своє життя саме з її допомогою. Все почалось банально - з метро. Сраного метрополіте,на в який кожного ранку вдираються сотні людей зі своїми сексуальними і аморальними примхами,проблемами,роздумами,намірами і лоботоміями. Саме там я її і знайшов.
Без обкладинки, без заголовка, навіть без закладки. Здавалось Історичка сама не знала звідки вона тут взялась і чому. Лежала на лаві затхлого вагона, поруч з якимось нечупарою, який до неї ніякого читацького інтересу немав. Лежала розгорнута, на якісь подряпаній брудній сторінці з нечіткими, розлізлими від вологи символами, які б мали нести якусь інформацію. Я думав в цей момент над усім цим,мені це аж занадто притаманно,блювати хочеться. Людям не має бути властивим думати, їм потрібно діяти, думки вбивають і спалюють час як сигарети,вони як віртуальна сюрреальність – натякають, але не можуть ні спрямувати у правильному напрямку, ні спровокувати рух,це банальне гаяння часу. Та вони все ж потрібні і не замінні, принаймні для мене.
Так от Історичка лежала оголена на лаві, а вітер, який безмовно вдирався у вагон всіма силами намагався її збезчестити і заманити у свої розпусні ігри,він перегортав сторінки в надії натрапити бодай на щось розбірливе, на щось інтимніше. Та з кожною новою сторінкою він і сам втягувався у свою гру. Це ставало небезпечним. Я все це прекрасно спостерігав ,супроводжував глядацькими оваціями,хоча глядачами були всього двоє маленький олівчик зі своїм собачкою. Останній заховав вуха за шию і подумки рахував до 10-ти. Олівчик же щось тихо дріботів собі на підлозі вагона з сумом і розпачем схлипував, ковтав недорисовані лінії, і напружував гумку.
У мене був вибір як і у 3 мільярдів жителів цієї планети,цей вибір міг стати вирішальним ,таким собі переломним моментом. Я лагідно узяв її до рук,стис у холодних, але ніжних долонях,підніс до вуст і поцілував. Тепер залишалось лиш прописати її у своєму житті.
Я подумав, поміркував, ще раз перевірив її на смак і на запах і… викинув у розчинене вікно,віддав в обійми вітру,я не можу бути ще одною її обкладинкою,чи змістом чи навіть заголовком…
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design