Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50933
Рецензій: 95690

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 25542, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '54.81.185.66')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Аборт

© Вікторія, 29-09-2010
Аборт


Поряд із щільними рядами пронумерованих карток, до яких тяжко, із нудотами, животами, розбухлими ногами продиралися вагітні, зшита із ще радянської коричневої клейонки, тека «Мазки на аборти». До неї, байдужої, виставленої на сором на видноті – не сховатися, не прикритися – із опущеними очима, і серце тьохкає, бо треба спішить, поки із пульсуючого згустка не випнулися ніжки, голівка, рученята (Ні, я не сюсюкаю!). Його, цей згусток, треба видалити, і забути, забути…  Вона, медсестра, жаліла їх – цих жінок, - що до теки «Мазки на аборти» тисячами проходили. За статистико – лише 5% жінок доживають до 45 без жодного аборту, так-то. Не тих дітей, що абортивний матеріал, жаліла, а саме цих жінок, що точно і остаточно відмовилися від Бога. І всю емансипацію, всю рівність чоловіка й жінки медсестра звела б до того, щоб вони, оті, які розвіялися в тумані ранкового похмілля, чи ті, що білозубо «Як хочеш, дитинко…»,самі бігали і стояли в чергах, і намагалися, щоб щасливо і вдало, і лягали, благально дивлячись на лікаря, самі, самі, самі…
Аж раптом, цілком очікуване аж раптом, дві червоні смужки, одна із яких хвилюється жахом. Вони, двоє, навколішках на підлозі гуртожитківської кімнати над двома смужками і її сечею у майонезній баночці. Ранок більше схожий на пізню ніч.

«Це буде хлопчик. І ви будете в неділю грати в футбол, а я готуватиму для вас щось смачненьке». Але немов чорна хмара давить. Пхається свинцеве «Як?». І в очі кидається убоге убрання, гуртожитківські заклеєні плакатами стіни, підпиляна ніжка столу – весь той колись демократичний рай, що тепер скидається на пекло. Руки у лікарки золотом, шия - золотом. «У нас найдешевші аборти. Щоб ви знали. Найдешевші».  
Наснився великий огидний пацюк із демонічно-розумними очима. Із гидливістю скинула його із себе, але на білосніжному плечі залишилися сліди пазурів. Глибокі, криваві сліди…
Думала, думала, думала. І в кімнаті находила кілометри, і очі без сну сльозилися. Думав, думав, думав…Забував їсти два дні… Невже усе, що було, – і посмішки, і сльози, і зимові ночі під ковдрою, коли вас двоє, і так тепло, так тепло, - все закінчиться розкарякою, поломаним назавжди, розбитим нічим?


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

А ось це дещо спекулятивне

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Уляна Галич (Консуело), 05-10-2010

Щоб уникнути непорозумінь у майбутньому...

© Duck, 02-10-2010

Сумно

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Микола, 01-10-2010

Жінко не вбивай своє дитя

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Світлана Кедик, 30-09-2010

Погоджуюся

На цю рецензію користувачі залишили 9 відгуків
© Tamara Shevchenko, 30-09-2010

"поломаним назавжди..."

© Ганзенко Олексій, 30-09-2010

" BEBY, пробач..."

© Ольга Теодор, 30-09-2010

Сильний подзвін.

© Юрій Кирик, 30-09-2010

Лише 5 відсотків...

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Наталка Ліщинська, 30-09-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.54425978660583 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …