Етюд, шкіц,
Прокинувся раптово. Завжди на сторожі змушує бути життя. Ніколи не знаєш, що принесе нова побудка – штурхани, відро крижаної води на голову, чи навпаки - хтось захоче зробити собі факела і обіллє тебе бензином. Кожен може викинути з нами яку йому заманеться гецу. Бандюки не задумуючись пристрілюють на нас свою зброю. Опісля ще й розглядають куди увійшла й куди вийшла куля. Для них ми - матеріал. Часто нас і використовують, як баласт для автомашини, коли слизько і з базару повертаються порожняком, закидають декілька штук на заднє сидіння, потім викинуть десь серед поля… Або того гірше - змусять горбатитись при найчорнішій роботі, а винагородять копняками та потиличниками…
Зазвичай прокидаюсь від холоду. Нині й не помітив, чи змерз. Дивна, незвична тиша довкола. Навіть кахикнув – чи, бува, не заклало вуха. Кашель прозвучав нормально, але знову ж, якби провалився у тишу. Дивної барви світло протікало через невеличке, давно не мите вікно, якби хтось підсвічував притіненим театральним прожектором, свічення було рівне, м'яке ще й незвичної опалової барви. Іще дивина – воно не давало тіней. Та й дихалось легко й вільно. Підвівся, ступив до вікна й завмер.
Уночі випав сніг. Не був це бурхливий снігопад, не заметіль, не хуртовина, ніжний сніг, якби приспав вітер і тепер кожна сніжинка опадала окремо від інших, не зіштовхуючись із ними, якби мала свою власну траєкторію. Дерева розправили галуззя, і приймали у свої обійми сніжинку за сніжинкою. Сніг виблискує, світиться, немов пір'їни ангелів. Небо задраповане світло-сірим шовком, відсвічує лабіринт прилеглих вулиць, світяться невиданої краси дерева. Жодної темної плямки жодної тіні, жодного звуку, жодного навіть поруху. Усе застигло, завмерло – ніщо не порушує гармонію спокою. Стою й не можу відірватись, якби у чарівну казку потрапив. Ніколи й не мислив, що залізничному задвірку може бути так гарно. Невже подує вітерець й зникне чар, й казкового світу, як і не було? Чому така крихка річ краса? Чому так недовго триває?
Який гарний Твій ранок, Боже! Подаруй ситий день.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design