Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 14281, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.239.52.235')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка для дорослих

Привіт, зброє!

© Костенко Олександр, 02-03-2009
Той хто вчився в школі, в звичайній середній школі, ліцеї чи гімназії добре знає, що всі учні цих та інших учбових закладів умовно поділяються на дві групи – ті хто знущається і ті над ким знущаються. До кого ви належали або ще досі належите, відомо тільки вам.
Те, що проблема насильства серед школярів різних вікових груп існує, сумніватись не варто. Під насильством розуміється не просто звичні для школярів бійки, а массове знущання над однолітками чи над молодшими за віком хлопцями та дівчатами.
Об’єктами щоденних насмішок стають діти не схожі на інших, а точніше, ті що не відповідають критеріям більшості. В такому разі ця «біла ворона», а радше «чорна вівця», що забрела не в ту отару, підлягає навмисному моральному зламу, знищенню на рівні класу(не буржуазного і навіть не робочого), у гіршому випадку – школи.
В чому причина? Вирішення цього питання криється у комплексах меншовартості, намаганні самоствердитись за рахунок більш слабких фізично та психологічно, банальній схильності до садизму.
Фільм Гаса ван Сента «Слон»( «Elephant») став абсолютним чемпіоном Каннського кінофестивалю 2003 року – Пальмова гілка за кращу стрічку та режисуру. Картина триває трохи більше години і майже весь екранний час нічого екстраординарного не відбувається.
  Осінь. Школа живе своїм звичайним, буденним життям. Учні навчаються в класах, тренуються, пліткують, фотографують, відвідують групу гетеросексуалів або просто пасують уроки. Та всю цю безглузду ідилію порушує постріл зі штурмової гвінтівки калібру 5,56.
Алекс Фрост середньостатистичний учень звичайної собі школи - особа європеодної раси, зі зразкової сім’ї, який не є поборником поглядів Ніцше та фанатом Гітлера. Він спокійний, врівноважений, навіть дещо флегматичний. Та є одне але – Алекс воліє перестріляти всіх мешканців ненависного йому навчального закладу: тупих спорстменів, самозакоханих дівчат з групи підтримки, недолугих викладачів.
Здається, придбана за безготівковим розрахунком зброя в інтернет-магазині, стане тим самим інструментом помсти, та ось тільки зарання складений план, холоднокровність прийняття рішень, та відверта байдужість до жертв(вбивство Мішель – дівчини-вигнанки) ставить під сумнів його початкові наміри.
  Скоріше це бажання спроектувати у реальність світ жорстокої компьютерної гри, показати на прикладі хто насправді Цар і Бог, задовольнити свого внутрішнього диявола та продемонструвати силу та розум, який ніхто не помічав або не хотів помічати.
Гас Ван Сент ламає суспільний стереотип про те, що найбільшу схильність до насильства серед дітей та молоді, як власне, і серед дорослих мають  члени неблагонадійних сімей, представники афроамериканського населення, араби, вихідці зі Східної Азії або ж члени неформальних нацистсько-фашистських організацій.  
Автор «Слона» сварить суспільство за політику умиротворення та безмежну байдужість.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

емоції

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юлія Кориця, 07-03-2009

"Кто был ничем, тот станет всем"

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© onore_de_balzam, 05-03-2009

Проблема вічна.

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© , 03-03-2009

А де ж слон?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олег Derim, 03-03-2009

Привіт, кличний відмінку!

На цю рецензію користувачі залишили 6 відгуків
© , 02-03-2009

Без реклами

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Залєвський Петро, 02-03-2009

Проблема...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Erebos Darkness, 02-03-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.49476313591003 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …