Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Просто завтра зранку все кидайте і біжіть до свого сімейного лікаря!

(Рецензія на твір: Клініка доктора Шлімана, автор: koka cherkaskij)

© koka cherkaskij, 29-09-2017
Простo завтра зранку біжіть до свого лікаря та негайно пишіть заяву про заборону на відбір органів від вас та ваших дітей у випадку вашої чи, відповідно і не дай Бог, ваших дітей смерті.

***

"Американська «волонтерка», а за сумісництвом міністр охорони здоров'я України Уляна Супрун з гордістю оголосила про свій тріумф: З 2018 року на Україні стартує пілотний проект з трансплантації органів, вилучених з трупів. За її словами, в 2018 році МОЗ України почне трансплантацію нирок від донора-трупа. У держбюджеті України на 2018 рік закладено 112 мільйонів гривень на розвиток даної програми, а на період 2019-2020 років буде виділятися по 100 мільйонів гривень щорічно, повідомляє ФАН"

При цьому, з істинно римської прямотою, характерною для громадян США, вона оголосила, що в цивілізованому світі буквально зачекалися українських органів.

«Це дуже важливий момент. У мене є хороший друг, який вже 16 років чекає трансплантації. Я особисто буду докладати всіх зусиль, щоб якомога швидше цей закон був прийнятий. Зараз люди вмирають, хворіють і їм потрібна якась дія. Я буду працювати з ВР, з комітетом, щоб цей закон був прийнятий якнайшвидше », - заявила Супрун на своєму першому офіційному брифінгу.

Завдання Супрун було в закріпленні презумпції згоди: якщо громадянин за життя не написав заяву про заборону на відбір органів, то вважається, що таку згоду він надав «за замовчуванням». Коротко кажучи, після смерті тіло будь-якого українця може піти на органи.

Природно, такий закон ухвалюється не на користь хворих співгромадян, яким подібні операції просто не по кишені, а заради забезпечення біологічним матеріалом пацієнтів зарубіжних трансплантологічних клінік.

Крім того, Супрун працювала над тим, щоб домогтися скасування державної монополії і домогтися дозволу приватним компаніям торгувати внутрішніми органами, вилученими з українців. Звідки беруть органи приватні трансплантологи? Вони працюють з клініками швидкої допомоги і відділеннями екстреної допомоги, тобто з тими, хто працює з постраждалими в результаті нещасних випадків. За інформацію про потенційних донорів вони отримують відсоток. В силу цього у лікарів виходить вельми потужний матеріальний стимул перетворити пацієнта в донора, аніж докласти всіх зусиль, щоб спробувати його витягти з того світу."
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.69903302192688 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …