Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50933
Рецензій: 95690

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Агов, шановна ГАКівська громадо! , автор: Avtor)

© Viktoria Jichova, 26-01-2017
Шановні ГАКівчани, бачу, тут розвернулася дискусія на дуже актуальну і, як з´ясовується, майже вічну тему. Дискусія сама по собі - це добре, але, як на мене, погано, що вона - так сказати м´яко - напіванонімна. Себто половина дискутерів тут під власними іменами, що робить їхню імені честь уже завдяки тому, що не ховаються за анонімністю і висказуються відверто. Інша ж половина, чи замалим не більшість цієї дискусії пробігає під егідою анонімності. Як мене вже дехто зі старших ГАКівчан знає, я не є прихильником анонімної дискусії і тому з анонімами, як на мене, спілкуватися - це рівнозначно тому, що сили дискутерів вже апріорі нерівні. Бо той, хто виступає під своїм іменем, мусить бути повсякчас на сторожі, аби анонім, який захований за ширмою свого inkognito, не нападав на дискутера з іменем якось так з-поза рогу, зпідтяжка. Прикладом такої не надто fair play поведінки може послугувати, наприклад, ось це - цитую:
"Мене одного разу вельми здивувала або навіть образила реакція поетеси, скажемо так, невисокого рівня, мовляв, "критики", мовляв (російською "дескать"), "рецензенти". А вона - поетеса. А вони - ніхто.
Такі нападки вбивають будь-яке бажання рецензувати.
Мені достатньо того, что я віршую краще і маю певні спеціальні знання.
Сюди я навідуюся, як на базар, на якому мені нічого не треба.
Вдома і в гіпермаркетах усе є.

© анонім (82.145.223.—), 25-01-2017"

чи ось це:

"чого б мала дивувати чи ображати реакція "поетес" невисокого рівня? якщо вони не прислухаються до критики, їхній рівень таким і залишиться - і так їм і треба! )))

© анонім (95.134.159.—), 26-01-2017"

і тд. і т.п.

І ще я би дуже хотіла запитати у самого ініціатора дискусії. Шановний, Авторе, хто Ви? Чи не відкриєтеся нам, простим ГАКівчанам, не скажете нам своє велььмишановне ім´я? Знаєте, я би, наприклад, дуже рада знала, з ким маю ту честь спілкуватися - наприклад уже для того, щоб дискусія вийшла у якийсь хоча би трохи помітний конструктив і не давала приводу для агресивних анонімів, щоби вони ябіднічали на інших авторів та обзивали їх графонамами. Повірте, в такій задушливій атмосфері, де не дотримуються елементарні правила слушної вихованої та просто цивілізованої дикусії, не те що "маститим" авторам, а й новачкам не захочеться перебувати.
Тож проппоную від себе таке:
1) або ми навчимося нормально спілкуватися, поважаючи одне одного, не лише читаючи твори, а й рецензуючи та обговорюючи їх у навколо літертурному спілкуванні;

або:

2) і надалі займаємося анонімним троллінгом і тим самими відраджуємо і ту решту письменників, яка ще тут залишилася.

Тож вибираймо, що нам більше до смаку: чи залишити ГАК ГАКом і поступово розвивати його, чи добити його остаточно.

Від себе ще додам подяку тим ГАКівчанам, які справді вклали у розвиток сучасного ГАКу багато часу та психічної енергії:
Дякую Михайлу Нечитайлу не лише як гарному автору, а й невтомному, вдумливому і безкорисливому рецензентові. Він у нас майже рекордмен щодо кількості не просто відгуків, а справді рецензій. Так само моя подяка стосується і Елен Тен, Владислави, Максима Т., Юрка Кирика, Вікторії Т. та багатьох інших ГАКівчан (і най мене вже вибачать ті, про яких не хотячи не згадала).

Тож долучайтеся, решта нашого товариства - рецензуймо, критикуймо (не плутати конструктивну критику з вилиттям суб´єктивних негативів на автора) та спілкуймося - не анонімно, але відкрито, транспарентно!
От тоді, сподіваюся, і заживе ГАК своїм достойним літературним життям (навіть, якщо його колишня слава вже й не повернеться на "кругі своя" і він ніколи не перетвориться у щось типу ФБ). Але ГАК може стати, принаймні, приємним і плідним місцем для зустрічей письменницької спільноти, де, наприклад, не всі мають змогу зустрічатися на літвечорах, хеппенінгах чи конкурсах в реалі (як от я), а мають єдину можливість хоча би такого от інетернет-спілкування.

З теплом,
Віка
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.78850698471069 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …