Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95755

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Як би ж ми знали

(Рецензія на твір: Агов, шановна ГАКівська громадо! , автор: Avtor)

© Сергій Вікторович, 26-01-2017
Я на сайті майже новачок, менше року. До того ж без літературної, або хоча б гуманітарної освіти. В школі ставили трійки з літератури, щоб мав право виступати на математичних та фізичних олімпіадах. Це я до того, що мені важко оцінювати глобальні літературні процеси. Але все ж таки хочу поділитися своїми враженнями саме від сайту за цей майже рік.
Коли проривається гребля, то йде могутній потік, а потім залишаеться лише маленький струмочок. Я не бачив, що тут відбувалося в попередні роки. Мені порекомендувала стати дописувачем цього сайту редактор одного з видавництв, куди я звернувся з своїм "геніальним" романом. Вона сказала, що там друкуються і обговорюються невеликі твори і що мені теж треба почати з невеличких оповідань.
Для початку я розмістив два вірша і два невеликих оповідання. На вірші ніхто не звернув уваги, а от оповідання відзначили і, м'яко кажучи, не зовсім приємними словами. Але саме за цим я і йшов сюди. В кожному новому творі я намагався врахувати критику і її ставало все менше але й увага значно зменшелися. Я не думаю, що став писати бездоганно, просто або набрид, або струмок пересихає.
Спочатку намагався писати рецензії на все що друкувалося. А потім з'явилися тенденції, які відбили охоту. Перша - стали викладати величезні твори до сорока глав. За повсякденною сутолокою ніколи слідкувати за таким обсягом інформації, яка до того ж подається кусками.
Друга - з'явилася масса творів, які не викликають ніяких почуттів. Ні захвату від вдалого сюжету чи образу, ні незгоди з позицію автора, ні якоїсь неоковирності. Просто гра слів, про яку нічого писати в рецензії. Можливо це зараз така літературна тенденція, але мені, вихованому на соцреалізмі вона не надає наснаги щось написати в рецензію.
Що ж робити? Аби ж то я знав, то давно б зробив. А так переживаю, щоб сайт жив. Мені він дуже допоміг. Якщо порівняти написане до ГАКу і теперішнє, то це небо і земля. Я мабуть піду з сайту як автор, бо досяг своєї межі, яка занадто далека від професійного рівня. А ось критикою хотілося б зайнятися, та нажаль не вистачає знань, щоб якісно оцінювати те, що друкують інші. Але все ж хочу ще раз подякувати ГАКу і побажати, щоб ще довго жив. Ще будуть дощі і струмок оживе!
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.71958208084106 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …