Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51022
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Вибір Чігракова, автор: Максим Т)

© Михайло Нечитайло, 20-07-2016
Твір шикарний. Глибиною. Але...
По-перше, п'єса не така вже й погана, раз у ній звучать такі ноти, які описує автор. Бо навіть згода Етьєна могла виходити природним шляїом з його споглядання трави й павука, як протест проти розділу світу людьми і плювка в бік людей, коли світ єдиний тією травою, так от, згода могла виходити таким же логічним шляхом, як і відсторонення від людського світу. Тут уже чуттєві ритми залежать виключно від точки зору й сприймання світу конкретним глядачем. Між іншим, початок твору вразив отією беззаперечною вірою автора в хорошість чи поганість будь-якого твору, як аксіому. Я категоричний противник цього. І завжди наводжу за приклад українські народні пісні. З точки зору сучасної поезії це низькопробні витвори. Але вони пережили століття й переживуть багатьох сучасних просунутих поетів. Геніальність - суто суб'єктивне поняття, котре залежить виключно від точки зору окремої особистості, суспільної думки на певний момент і просто фарту, як такого. Звісно, є дійсно недолугі твори з усіх точок зору. Але цього явно не скажеш про анонсовану Вами "поганеньку" п'єску.
Та це я дещо відволікся на умоглядні теми. Але зачепило. Простотою твердження з-під пера такого колоритного письменника, як Ви. Оскільки досі такої простоти й категоричності у Вас не спостерігав. Тож спишемо все на конкретне відчуття певного актора й подачі п'єси черех його власне сприйняття.
Іще один нюанс - описані Вами роздуми й відчуття Етьєна є суто прозовим твором, тому що мені важко уявити подання всіх тонкощів описаного на сцені. Ще в художньому фільмі можливо концентрацією конкретного кадра. Але на сцені, на загальному фоні, навіть при точковому освітленні юпітерів - занадто складно подати всю ту гаму, яку передали Ви у вигляді прозового тексту.
А втім, буря відчуттів від прочитання твору - це якраз і є те, що найбільше ціную в творчості. Тут маю насолоду зріти все це.
З повагою М.Н.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.5569968223572 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …