Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50996
Рецензій: 95738

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Критерії сучасної графоманії (суб'єктивний топ-5), автор: Tetiana)

© Володимир Ворона, 05-04-2016
Запропонована Вами формула графоманії (або її визначення, іншими словами) суперечить загальновживаній: графоманія - це коли людина трохи схиблена на написанні текстів низької якості. не розуміє цього та ще й прагне отримати завдяки своїй "творчості" суспільне визнання.
Під Ваше визначення можна з успіхом підвести кожного другого на ГАку. Ви навели цілу купу "ознак" графоманії, котрі її ознаками зовсім і не є. Тому цілком імовірно, що хтось саме у цьому Вашому тексті побачить графоманство чистої води (і Ваші власні аргументи теж працюватимуть супроти Вас). Усе стало б (або майже стало) на свої місця, якби Ви приязно запросили ГАкувчан влаштувати диспут стосовно якості текстів, скажімо.
Говорити про графоманство автору однієї збірки оповідань (скільки всього?), котрих практично ніхто не читав; говорити це новачку на сайті, не визнаному майстру, не Шкляру, не Андруховичу чи Забужко (хто для Вас моральний авторитет?) - це, вибачте, самовпевненість, м"яко кажучи. Тим більше, і виглядає це, повірте, непрофесійно. Додам - нескромно також.
Людина має право писати. І навіть "гутенбержити" також, бо кошти її. Хтось перейшов Вам дорогу у видавництві? І це не привід для таких узагальнень, тим більше, що образа людину (Вас) руйнує. Чому люди пишуть? Бо хочуть сказати іншим щось, на їх думку, важливе. Це краще, аніж кричати на базарі і бити морду. Люди потребують визнання. Це їх святе право, дане Богом. Вони мають право цього домагатися. Будьте толерантні. Бо якщо Ви з такого починаєте на сайті... Не знаю, що буде далі.
Кожна людина має від Творця певний талант, часом не один. ЇЇ призначення в житті - не закопати цей талант у землю, віднайти і передати в скарбницю людства. От люди (і ті з них, хто графомани, також) шукають своє призначення, талант.Хтось так графоманом і залишиться, а хтось напише "Людську комедію" сучасності. Навіщо збивати на зльоті? І кому? Хто сам себе ще ніяк не зарекомендував?
Не так важливе досягнення мети, як пройдений до неї шлях, бо він формує особистість. "Піднятись в небо - ось робота! Піднятись в небо: оце так труд!" Людина має піднятись над буднями, над собою. Життя розставить усе по своїх місцях і кожному воздасть по заслугах: раніше чи пізніше. Наведена вище цитата - із кінофільму "Дім, що його збудував Свіфт". Подивіться, коли не бачили - він того вартий. Там побачите і генія, і графомана, і людину, що прагне розірвати замкнене коло реінкарнацій.
І, звичайно, успіхів Вам: у житті і тут, на ГАку.
Поспілкуємось - ВВ.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.38765907287598 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …