Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50999
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Космос 3…, автор: Саландяк Я Анонім)

© Володимир Ворона, 15-11-2015
Здавалося б, ну навіщо писати на ГАку про таке?... Ну хто прореагує, кому цікаво? Чому мене сумніви беруть? Та ось, днями. у ФБ прочитав коментар сучасного маститого письменника - прізвище усім відоме:"...що таке - серйозні книги? Українці багато читають белетристики. Але - в російських перекладах чи навіть російського авторства. Українці не мають власної популярної культури. А те, що на умняку, неможливо читати." - отак і написав, навіть без лапок.
Тож, Ви, як завжди, написали УМНЯК. Вітаю - щиро. Бо людина, як казав колись радянський академік Амбарцумян, тим від свині і відрізняється, що має потребу піднімати часом голову і дивитися на зорі.
Тепер кілька власних думок по суті. Так склалося історично, що наука є нашим поводирем. Що скаже - тому й віримо. Хоча останнім часом у різних несуттєвих дрібницях ту науку лихоманить: учора було вірним одне, сьогодні ж - діаметрально протилежне. Кажуть: світ безкінечний, що у макро, що у мікро. Але хочуть впіймати бозон Гіґґса, бо вважають, що то і є Бота фікс - Божа частка. Нонсенс, з їхньої ж точки зору? Авжеж, проте - ловлять. Цим я хочу сказати, що дилема, котра не дає Вам спокою, лежить, очевидно, в площині філософській, а не астрофізичній.
Друге. Увесь світ, в котрому я живу - увесь без винятку - він у моїй свідомості. Людина втрачає свідомість - і все, світ перестає існувати. Відтак, припустимо, що Хтось помістив мою свідомість у ці умови (читаймо - в цей світ) і бавиться, вивчає, діагностує мою поведінку на подразнення. В результаті на виході я маю скласти іспит: виокремити з маси набутих мною знань, уявлень, вражень та рефлексій найголовніше, найсуттєвіше. І ніяких заморочок стосовно наукових теорій чи припущень.
Звісно, це не я, це Веди. Але мені особисто саме такий варіант видається найбільш прийнятним. Дякую за приємність спілкування.
З повагою - ВВ.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.79654693603516 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …