Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51024
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Не вірю

(Рецензія на твір: Трагічна історія пана Скупинського, автор: Хайдар Козак)

© Ігор Скрипник, 28-04-2015
В цілому непогано, однак я повністю так і не повірив у те, що пан Скупинський таке абсолютне зло. Як на мене, то немає абсолютного зла, як і абсолютного добра, вони тісно взаємопов’язані. Навіть та історія з четвертаком мене не переконала. Якось надто гіперболізовано ви описуєте скнарість героя, його звички, вигляд. Кілька простих світлих рис додали б йому людяності, не робили б таким «картонним». Звісно, такі диваки, часті персонажі в літературі, та й в реальному житті їх чимало, але вони не абсолютні…

Тепер пройдемося ще трохи по деталях…

«Не пригадую жодного відвідувача, який би зміг отримати від нього бодай копійчину». Відразу зачепився за це. Всі в місті знають про скупість, але вперто до нього йдуть, по кілька разів з року в рік, але йдуть, хоча наперед знають, що він не дасть жодної копійки. Але йдуть… прямо садо-мазо якесь ))) Ну не повірю я в таке! Хіба мешканці клепки не мають? Та й не один він багатій в місті – можна ж до іншого піти та не їсти собі нерви ) Чи він все таки один такий?

«Сусідів Скупинський не мав вельми давно. Ті з переляком з’їхали, коли ближче познайомилися зі скнарою. Отак і самотів його будиночок посеред полишених споруд, надто коли ввечері одиноко загорався вогник — єдиний на цілий квартал.» Ну не вірю я в те, що сусіди просто взяли і з’їхали. З якого це дива? Куди? За які кошти, вони ж не продали житло? Ну живе збоку така почвара, ну то й чорт з ним! Не лізе ж у мій город, а якщо полізе, то знайдеться на нього управа і можливість обдерти як липку. Він скнара, він хабара не дасть )

«Старий скнара пихато розвалився у своєму затишному робочому кріслі за великим дерев’яним столом, вирізьбленим на замовлення, і чекав чергового клієнта.» Хм… якщо він такий скупердяй, то як не пошкодував грошей на такий стіл, вочевидь, що дорогий.

«Скупинський зомлів од страху, відчай та журба дедалі більше проростали в серці, оповиваючи його та міцно стискаючи своїми гострими, колючими отруйними путами. Старий налякано роззирався навсібіч, уникаючи смертельних обіймів жахливих дерев-велетнів, та повільно перебираючи ногами протяжною стежкою. Терпіння, однак, швидко увірвалося і до нестями переляканий скнара зопалу кинувся до дверей будинку.» Щось він занадто зомлів і в цьому стані ще зміг озиратися й бігати ) Хіба вжито в розумінні «Втрачати на деякий час здатність рухатися від сильного переживання, перевтоми, болю і т. ін», але тут сприймається як «Втрачати свідомість; непритомніти.».

«зморщену голову» - може зморщене обличчя? Зморщена голова, імхо, передбачає деформацію черепа, а тут про це не йдеться взагалі.

До мови претензій нема – мені сподобалося. Знайшов пару-трійку невідомих мені слів.

Щиро І.С.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.91295790672302 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …