Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Любов та ідея ч.3, автор: Михайло Нечитайло)

© Анізія, 22-03-2015
Дуже складна тема. Історія нашого народу , яку ще донині не знаємо достеменно. Прочитала всі три частини. Оскільки цією темою займалася багато років, скажу Вам, що тут трагедії були в кожному місті, селі, родині. Були запроданці, були зрадники, були боягузи, був страх, були переодягнені бандерівці, були садисти.Все було. Але так, у ріках крові, у муках, у зрадах і гартувалася нація. Оті, що вижили, вистояли - як крупинки золота вставали з самісінького дна.
Село, про яке пишете, на Вінничині. Тут була інша картина. На Гуцульщині, Бойківщині ще інша. Адже радянська влада на терени Західної України прийшла в 39-ому і принесла з собою кров, горе. Було знищено усіх лікарів, учителів, інженерів, просвітян - еліту. В найкращі будівлі поселилися енкаведисти, кагебісти, тоді (МГБ). Бабуся розповідала як російські жінки з нічними горщиками ходили на ринок за молоком та маслом, як одягали на бали нічні сорочки.Та найстрашніше було не те, а те, що вранці, казала бабуся, з острахом дивилися, хто не вийде на подвір'я.Значить : забрали чи вбили, чи закрили, чи вивезли. Страшні часи, бодай не верталися ніколи.
Пишете Ви талановито, намагаєтеся змалювати своїх героїв гарно і правдиво. Змінила б лише одне слово: школа, насичена лісовиками.. Оте насичена - не те слово. А ось думки, мова героїв - правдоподібно. Навіть з Тернопільщині знала людей, котрі мислили подібно. Коли мені було двадцять літ, я думала, що це так неправильно, що люди поділилися за символами, кольорами шкіри і прапорів, мовою, традиціями. Тоді мріяла, що якось так станеться, що люди зрозуміють, що головне на світі - то любов, планета, її захист, життя, краса, талант. Тепер думаю, що допоки люди не усвідомлять, яке дороге рідне, не зуміють любити й те, що іншим рідне. Чекаю продовження.... Успіхів Вам!

  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.76421689987183 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …