Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51003
Рецензій: 95748

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Скрипка грає ч.4, автор: Михайло Нечитайло)

© Viktoria Jichova, 01-03-2015
Відгук пишу відразу на Ваші дві частини. Люблю, коли Ви у свої твори вкладаєте природу, Михайле. Ось і цього разу - ті берези мені вималювалися дуже живо, вони, наче отой казковий і вимріяний край, під яким "викохалося усе село". Побільше би таких ліричних вкраплень у Ваші твори, аби знаєте, аби щось торкнуло за душу й інше, щось таке метафізичне, таке, з чим і без чого людська душа не може існувати - саме отієї повязаності з природою, довколишнім світом, Всесвітом. Знаю, що Ваша письменська увага найбільше зосереджується на людях, їхній душі і поведінці, та без природи чи опису довкілля сценки у творі можуть мати лише "дійову" і трішки "механічну" структуру, наче твір призначений лише для розгортання ролей на сцені театру, куліси у якім не надто важливі, ніж для читання. А я читати люблю і дуже люблю собі уявляти картини, написані письменником-художником. Бо література - це не лише події й думки героїв, це ще й мистецтво, це така ж трьохвимірна (3Д) реальність, з єдиною лише різницею, що все відбувається у наших фантазіях. Тому й вишукую у творах, окрім само собою людини і їїсвіту, ще бодай трохи тієї "образотворчості".
А тепер щодо змісту. Дуже доречним був цей "поворот" у душі ГГ. А то я вже перелякалася, що то буде новий Трюхань чи то Ганна. Ота правда, ота істина, мовлена дитячими устами, і змусила Вашого ГГ задумтися, згадати за своє власне дитинство і його чари, від чого постає надія, що ГГ вже не такий і нелюд, який сплів для себе ж самого сітку-пастку власних переконань про світ та інших людей. Може, отой Ваш, Михайле, сучасний феодал (бо іншого визначення поки-що для такої деспотії під його керівництвом я не знайшла) таки справді схаменеться і прокинеться у нім Людина? Хочеться вірити і сподіватися, що усвідомить (хоч і не так відразу) і спокутує свої гріхи. Чекатиму продовження оповіді, цікаво, що там далі буде.

З теплом,

Віка
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.9402859210968 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …