Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51027
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Чорний список , автор: ВЛАДИСЛАВА)

© Михайло Нечитайло (78.111.187.—), 20-01-2015
Твір, Владо, я б назвав сучасно-гостросюжетним. Бо в багатьох схожі проблеми.
Розкажу по цій темі дещо зі свого. Зіткнувшись з подібним, задумався - а чого воно так, чому навіть чистокровні українці, що виїхли і проживають у Росії, в більшості своїй стали нашими ідейними ворогами і часто-густо радіють, коли землю їхніх батьків роздирають і плюндрують. З цією метою переглядав українські і російські випуски новин. Як дивитися з широко відкритими і віруючими очима, можна сприймати за чисту правду і одні, й інші. - То в чому ж відмінність? - запитував сам себе, як знайти ту точку, що відрізняла б правду від брехні. І нарешті знайшов - треба відкинути геть довірливість і включити мізки. І тоді все стає на свої місця - дивлячись українські новини, можна дати не суперечливі відповіді на найскладніші запитання. Через критику влади, через співвідношення наших поразок і перемог, через усе і вся можна дати відповіді, негативні чи позитивні, не так і важливо, на будь-які питання. Дивлячись же новини в російському виконанні, спотикаєшся на найпростіших запитаннях. Відповіді просто немає, окрім як вибухнути гнівом з позиції чистокровного росянина відносно твоїх недолугих запитань. От своїм колишнім друзям я ставив простіше від простих запитань по Донбасу - "Якщо Росія не приймає участі в конфлікті, де сепаратисти взяли таку кількість найпотужнішої зброї?" Відповіді не отримав жодної. Віра, може, й добра справа по відношенню до Бога, але по відношенню до того, що ти бачиш розумом одне, а віриш у протилежне - це і є суспільна масова шизофренія. Їй протистояти можуть одиниці, бо якби було не так, втратила б будь-яку вартісність така штука, як пропаганда.
Тому навряд чи варто переконувати подругу у своїх поглядах, от якби можна було якось вплинути, аби вона задумалась по-справжньому і перестала плутати телевізор з Богом. На жаль, суспільна шизофренія лікується тільки суспільним прозрінням, а індивідуально лише у виняткових випадках. Отака от філософія і біда суспільства.
Вибачайте, Владо, що розвів демагогію біля Вашого оповідання. Десь же треба виговоритися про те, що ятрить мою, та й не тільки мою, душу.
З повагою М.Н.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.91928482055664 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …