Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51040
Рецензій: 95785

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Диво, або летів білий лебідь над садом Ч.8, автор: Михайло Нечитайло)

© Viktoria Jichova, 07-01-2015
Мда, Михайле, складна людська душа, що не кажіть. Дякую Вам, що поділяєте зі мною подібний погляд на непростоту життя. І хто його зна, кому насамперед зраджуємо: собі чи іншим? Це, таксказати, паличка (інкрустатор?) з двома кінцями: любов і вірність - як дві протилежності. Ідеально би мало бути так, що і любов, і вірність співпадають, вміщаються в одному серці до однієї людини, але ж чи можливий такий ідеал? Гадаю, можливий (у житті, не у літературних творах, якими ми всі виховані) раз на тисячу вападків, а мо, і ще рідше. Ближче до реальності, життєвої реальності буде оте "многолюбя", причому я це не ототожнюю з поняттям "перелюб". Бо перелюб - це звичайна похіть, але коли людина має оте прокляття чи дар любити і вона перетікає любовю, і та любов не вміщається і не спрямовується лише на одну людину, це вже набагато складніше. Навіть не знаю, як це назвати. Багато хто такого не розуміє, але я Вашого ГГ добре розумію, Михайле. Нехай інші кажуть, що Казанова чи Дон Жуан були перелюбниками, але як на мене, вони були просто вязнями своєї неоднозначної долі - важкої і щасливої водночас. Бо в кожну жінку вони закохувалися - ні, це не був просто тваринний секс, це все було з глибокими почуттями, інакше би вони не мали стільки закоханих у них жінок. Бо жінка фальш здебільшого відчує і не піде просто так заради тілесного задоволення. Їй потрібні почуття, шалені почуття, інакше - нецікаво, просто нудний секс. Тому вірю, що в цих людей, як і у Вашого героя просто був надмір почуттів, якими вони обдаровували не зовсім щасливих жінок. Хоча у Вашому творі жінки аки досить самодостатні і по-своєму горді, що ж мене неабияк тішить, бо вони не випрошують, не клянчать, не жебрають любові. І, як на мене, дуже добре, що і Ваш герой розуміє душевні і тілесні потреби жінок, з якими його зіштовхнула доля. Жодного осуду як жінок, так і чоловіків я у Вашому творі не бачу. Хоча вирували шалені деструктивні пристрасті, та, здається, Ваш герой з літами урівноважився і порозумнішав. Тому кажу йому "Браво!" - він зрозумів свою долю, свою приреченість і змирився з нею і не мститься своїм колишнім жнкам за їхню зраду. Бо і сам такий - і дякувати небу, він це усвідомив і полюбив життя таким, яким воно насправді є. Бо ми - і ангели і демони в одній душі. Дякую Вам за прекрасинй психологічний твір. Твір про кохання і йго багатоликість і страшенну складність. Бо і я не вірю, що можна просто любити і любити просто. Треба і тонути, і згоряти, і здоямится з того попелу, як фенікс.

З теплом,

Віка

ПС: може, ще до чогось додумаюся й завтра, бо над Вашим твором і справді треба довго думати, аби, так сказати, все "засвоїти". Якщо ще будуть нові думки, напишу Вам про це.
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.8153440952301 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …