Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50986
Рецензій: 95729

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: НАЙВАЖЛИВІШИЙ УРОК, автор: Анізія)

© Viktoria Jichova, 02-12-2014
Знову важко, Анізіє, на душі після прочитання Вашого твору. Інколи хочеться зволати до неба: люди, ви ж розумієте, що війна - це смерть, то чому створюєте її? Ніби всі ж розуміють, де є зло заховане, але ж ні! Багато хто ще не розуміє. І оці людські блюзнірства, засліплені ненивистю та чи просто небажанням до порозуміння, і вбивають! І пиши-не-пиши про те, говори-не-говори - не допомагає розімкнути світові очі, на жаль.
Як не прикро, але я бачу нині вже другий твір про війну. Шкода, що оце намагання достукатися до людських сердець не почують ті, кого це стосується насамперед. Втім, тепер трішки роздум про угазальнене сприйняття мною творів про війну. Пригадую, ще в радянській школі нас постійно кормили творами радянських письменників - і все було майже про війну. Але тоді це була війна в очах малої школярки скоріше уявна, та й того вистачило для страху, аби паралізував її розум і викликав спротив стосовно творів про війну і біль. Тепер же ситуація радикально інша, проте, побоююся, що коли тема війни у літературі буде надуживатися, то це може викликати подібні відчуття спротиву та "отупіння" до описуваного болю, подібно, як і у мене це колись було. Людина би мала хотіти жити і намагатися своє життя довести тим, аби викликала подібне бажання до життя і в інших людях.. але коли вона постійно читає про смерть, заглядає їй у вічі, ніби сама її запрошуює до оселі своєї, то, мимоволі, таке бажання до життя і до зміни життя на кpаще в неї може й зникнути. Бо прийде резигнація, втомленість від боротьби, врешті-решт, отупіння до смерті. Це я зі суто психологічної точки зору, нічого особистого проти Вас не маю, Анізіє. Ви, як завше, пишете проникнено, чуттєво, але не можу позбавитися настирливої думки-запитання: а чи буде вже проймати до сліз, до морку кості чергове оповідання про війну? Не знаю, невпевнена у цім..

З теплом та найкращими побажаннями, дорога Анізіє.

Віка
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.53815793991089 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …