Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: МОВЧАЗНИЙ ВСЕСВІТ, автор: Наталка Ліщинська)

© Viktoria Jichova, 09-07-2014
Наталю, мені до смаку оця версія. Про кохання і про творчість - супер! Це ж можна все на світі повернути в абсурд і зі суто чисто раціональної точки зору - все може видатися безглуздим: і витрачання психічної енергії на здобуття матеріальних цінностей, і на ворожнечу та заздрощі, і на кохання та "розмноження", чи творчість. Але енергет не усвідомив ще іншого, що оця так звана їхня енергетична Гармонія, потоки енергії - вони також походять своїм чином з матеріальної субстанції (наприклад, з "темної матерії/маси" з її "темною енергією" у нашому Всесвіті) - бо енергія - це сила, що з´єднує і роз´єднує найдрібніші, найневидиміші у Всесвіті частиночки матерії. Може, я б навіть енергета і не назвала енергетом (хоча ця назва мені дуже подобається!), але, може, яким раціонетом - такою собі частиночкою Всесвітнього Розуму-Інтелекту? А бо ще отак: "енергожером / енергоїдом?" - бо ж твій енергет він не виділяє енергію, але накопичує і поїдає її? :)) То я, звісно, жартую. Бо ж міркує твій енергет суто холодно-раціонально, не вбачаючи, що такі явища, як кохання/любов (і творчість як результат психічної енергії, що народжує бажання щось творити), та навіть та сама агресія - це імпульси, які переростають у справжні енергії (творчу і руйнівну). І енергія не вміє себе проявити інакше, ніж через матерію, бо вона її джерело. В протилежному випадку енергія залишиться лише на духовному рівні абсолютно невикористана і не виявлена. Так що - контакт буде! Бо він - закономірний. Власне, Великий Контакт вже давно стався - востаннє якихось 2014 років тому (але то вже, Наталю, не про твій твір, і вибач, що цюди затягла свої міркування про енергію та її джерела). А твій твір мені сподобався саме тим, що намагаєшся по-філософськи підійти до питання про сутність людей, про сестер Смерть і Любов, що ходять завше поруч - адже щойно людина народиться (як наслідок акту з´єднання - Любові), як вона вже несе запрограмовану інформацію про те, що помре (як акт роз´єднання - агресії - Смерті). І справді, навіщо стільки енергетичних витрат у матеріальній природі, аби щось, яке щойно з´явиться, відразу зникло? Або, аби перемінилося у щось інше - іншу матерію з її енергією?
Наталю, дякую за твір! Він таки змусив задуматися над абсурдністю не лише людей, але і твоїх енергетів - бо ж, що не кажи, але трішки цинічно і прагматично вони сприймають світ людей, які споживають їжу/матерію, але ж самі - енергети - вони живляться подібно як люди - енергією, яку отримують зі Всесвіту - матеріального Всесвіту? :))

З теплом і подякою за увагу до мого нудного і трохи сумбурного викладу думок. :))

З теплом,

Віка
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 5.5577321052551 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …