Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51002
Рецензій: 95741

Наша кнопка

Код:



Рецензії

[ Без назви ]

(Рецензія на твір: Жінка в САМОТНОСТІ , автор: ХЮ)

© Viktoria Jichova, 08-06-2014
Прошу вибачення, Юліє, за видалення моєї попредньої рецензії. Переписую її з деякими уточненнями. Звісно, пишу зі своєї чеської дзвіниці - себто, хочу сказати, що в Чехії одинока жінка може пожадати, аби могла адоптувати дитину. Може. Але є велике АЛЕ. Жінка в такому випадку мусить сповнювати такі умови: краще, коли на момент адопції вона є у стані шлюбу або живе з партнером довший час, чи психологічно така особи є "зрілою", чи є достатня матеріальна забезпеченість (постійне житло, постійна робота, достаток коштів), чи ще така людина є достатньо молодою, аби встигла "поставити дитину на ноги" і т.д. і т.п. і ще ціла купа різних необхідних "бумажок" треба додати.Кожну таку особу або пару довго і прискіпливо "вивчають" різні комісії. До того всього ще додаються такі умови: одинока людина чи пара, звісно, можуть у формулярі зазначити, яку б дитинку вони хотіли, але ПРАКТИЧНО люди, які бажають усиновити/удочерити дитину не можуть "вибирати" собі свою дитинку, як у магазині - себто, ДИТИНІ підбираються батьки, а не навпаки - у реалі це зазвичай буває так, що кого цій людині чи парі "дадуть", того мусить і взяти. Маю на увазі те, що людина, яка хоче адоптувати дитину, не може просто так вибирати дитину за расою (барвою шкіри), віком (можуть "дати" і вже майже дорослу дитину), ні за статтю (дівчинка/хлопчик/гермафродит), ні за станом здоров´я (здорова/хвора/важкохвора дитина). Але коли ж все-таки бажаюча особа чи пара триватиме на своїх умовах (мовляв, хочемо гарненьке, здоровеньке біле/нетемношкіре немовля, бажано з блакитними оченятками - такого собі ангелика), то таку особу чи пару навіть можуть і не зареєструвати як потенційних батьків-усиновлювачів. Просто їх не внесуть у список у чергу людей, які чекають на дитину. Такі от наразі "бублики" з усиновленням/удочерінням.
А що стосується штучного запліднення. Штучне зaпліднення за сучасним законом не дозволено самотнім жінкам. Поки-що, наразі (надіюся, що закон в майбутньому зміниться). Але сучасна ситуація є така, що жінка, яка хоче завагітніти таким чином, ЗАВЖДИ мусить проживати у парі або з офіційним чоловіком, або з партнером, з яким проживає під спільним дахом вже не менше кількох років.
А чи не легше би було самітній жінці, яка втратила надію на те, що знайде собі постійного партнера, але і попри те би бажала стати щасливою матір´ю, просто знайти собі коханця і "нажити" собі дитинку "на стороні"? Справа інша, коли жінка не може мати дітей через хворобу. Тоді це так, це вже проблема, і при чому велика. Тоді вона справді приречена на самотність - бо ні "усиновити" без постійного партнера, ні родити сама для себе вона не взмозі.

А далі ще виникає інше запитання: а чи справді самотність (добровільна чи недоборовільна) - себто життя без партнера вже таке й велике горе? Питання, звісно, контроверсійне. Але коли над тим добре задуматися.. Можна ж знайти свій сенс існування не лише через реалізацію в сім´ї. Хоча так, сім´я (розмноження) - це наш природній інстинкт. Але і на духовному рівні жінка, самітня і бездітна, також може стати принагідною суспільству, у якому успішно може реалізувати своє духовне/соціальне призначення..

Щодо твору скажу - гарно написано, чуттєво, і все є майже правдивим, тільки про самий кінець Вашому, Юліє, твору скажу "не вірю" (чому, написано вище).

З теплом і найкращими побажаннями,

Віка
  Додати свій відгук!
 
CAPTCHA:
(антиспам, введіть три ЧОРНІ літери)
captcha image
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.88897490501404 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …